Orban: Cîțu NU mi-a spus despre dosare nici în discuții personale, nici în proceduri legale

Facebook - Ludovic Orban
Facebook - Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că nu a fost informat de Florin Cîțu cu privire la problemele cu dosarele din SUA.

Ludovic Orban a declarat, la Realitatea Plus, că nu a avut niciodată informații despre problemele cu dosarele din SUA ale premierului Florin Cîțu, care au apărut în spațiul public în ultimele zile.

„Nu am avut niciun fel de informații legate de problemele care au apărut în spațiul public săptămâna trecută, nici în discuțiile personale pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, nici în procedurile legale de verificare pe care le-am derulat în pozițiile pe care le-am avut. Nu am primit aceste informații”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a mai spus că Florin Cîțu s-a înscris în PNL în octombrie sau în noiembrie 2016.

„În 2016, nu eram președinte, era altcineva președinte. (...) Nu mai țin minte în 2016 ce a zis Organizația de București. Eu în 2016 m-am retras din viața politică, nu am candidat în 2016, ca urmare a unui dosar care mi-a fost instrumentat înainte de începerea efectivă a campaniei de locale, candidat fiind din partea PNL la funcția de primar general”, a explicat Ludovic Orban.

Totodată, Orban a spus că el l-a susținut pe Florin Cîțu să fie vicepreședinte PNL pe probleme economice. În ceea ce privește funcția de ministru de Finanțe, Orban a precizat că a avut inițial o altă preferință.

„Florin Cîțu nu a fost prima mea opțiune pentru Ministerul Finanțelor. Cel care a fost prima mea opțiune m-a refuzat. Aș prefera să nu îi dau numele. Nu este adevărat (n.r. că l-a susținut Iohannis pe Cîțu). (...) El era vicepreședinte economic. A fost un purtător de mesaj pe domeniul economic, a avut tangență cu zona financiar-bancară, a avut foarte multe luări de poziție, mesaje pe zona economică. Nu era chiar o alegere care să nu aibă argumente în spate. Am colaborat foarte bine cu Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor (...), mâna dreaptă, cel mai important ministru după premier este ministrul Finanțelor”, a mai spus Ludovic Orban, luni seară, la Realitatea Plus.

Florin Cîțu, despre al doilea dosar: Este, de fapt, o decizie de respingere

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, despre al doilea dosar al său din SUA, când a fost chemat în judecată pentru o datorie neplătită băncii, că este, de fapt, o decizie de respingere și oricine ar fi vrut l-ar fi putut găsi în 2009.

„M-am informat și eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte ușor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA. Eu am încredere în justiția din SUA”, a spus premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel