Orban cere îndepărtarea lui Oprea din Guvern. Cum răspunde PSD

Deputatul PNL îi cere lui Victor Ponta să-l îndepărteze pe Gabriel Oprea din Guvern. Îi recomandă să-i dea portofoliul Apărării, pentru că Mircea Dușa "nu va țipa foarte tare". Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că "nu stăm să negociem, nu este posibil ca Gabriel Oprea să renunțe". 

"Plecarea lui Gabriel Oprea ar fi o mare mișcare"

"Plecarea lui Gabriel Oprea ar fi o mare mișcare, poate și Victor Ponta mă ascultă când îi spun, ar face un gest din care ar avea de câștigat inclusiv în planul imaginii, că văd că asta îl preocupă cel mai mult pe premierul Ponta. Să-l trimită pe vicepremierul Oprea sau să-l pună la Ministerul Apărării în locul dlui Dușa, că oricum nu cred că dl. Dușa va țipa foarte tare. Dacă într-adevăr i se pare de neînlocuit Gabriel Oprea, să-și aducă aminte că Gabriel Oprea i-a făcut colonei pe toți vectorii de mesaj și pe toți prietenii lui Traian Băsescu", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Iohannis îl poate înlocui pe "apropiatul lui Ponta, nu și al PNL"

Orban a adăugat: "Ca vicepremier, este clar că Iohannis nu poate coordona decât structurile de ordine publică, apărare și siguranță publică, funcție ocupată în prezent de un apropiat numai al lui Victor Ponta, nu și al PNL și – sunt convins – nu un apropiat al multora dintre social-democrați care au memoria ultimilor patru ani în care Gabriel Oprea exact ce face astăzi – adună parlamentari din rândul partidelor de opoziție – făcea pentru Traian Băsescu ca să-i asigure majoritate parlamentară”.

"Nu stăm să renegociem"

Viorel Hrebenciuc a răspuns: "Noi în USL să nu uităm că mai avem doi aliați – PC și UNPR- care în procesul de negociere au obținut și ei niște funcții, nu stăm să renegociem. Nu este posibil ca dl Gabriel Oprea să renunțe. În primul rând, că dl. Gabriel Oprea este specializat pe probleme de siguranță națională, pe care ca vicepremier le coordonează. Asta a fost negocierea inițială, poate că nici dl. Oprea nu dorea de la început această funcție, poate și-ar fi dorit alte ministere”.

Deputatul PSD a punctat: "Nu cred că ar trebui acuma să renunțăm la această chestiune. Dacă se renegociază la nivelul USL-ului, e cu totul alt subiect, dar așa cum sunt lucrurile astăzi – poate mâine dimineață se schimbă – NU".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel