Orban, categoric: Respingere fermă după o propunere formulată de mai mulți deputaţi

Anca Murgoci / 04 apr 2016 / 15:57 Salveaza PDF Comentarii

Liberalii resping orice eventuală propunere formulată de alţi deputaţi, care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei Deputaţilor, potrivit vicepreşedintelui acestui for legislativ, Ludovic Orban.

'Susţinem accesul mass-media aşa cum este reglementat. Astăzi şi noi, ca liberali, vom respinge orice eventuală propunere formulată de alţi deputaţi care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei Deputaţilor', a declarat Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului permanent, răspunzând unei întrebări privind posibilitatea interzicerii jurnaliştilor de a filma de la balcon în sala de plen în momentul exercitării votului secret.

Întrebat dacă un deputat poate să-şi păstreze votul secret chiar dacă există o cameră de filmat la balcon, Orban a răspuns afirmativ.

[citeste si]

'Probabil unii deputaţi au fost supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac la anumite voturi în care nu şi-au pitit destul de bine bilele între mâini atunci când votează şi, fiind deranjaţi de acest lucru, au zis: Hai să mai punem o oprelişte în calea mass-media. Deci cine vrea să voteze secret poate să voteze secret. Nu este împiedicată exercitarea dreptului de vot aşa cum este prevăzut - şi anume votul secret - de prezenţa mass-media la lucrări, mai ales de acolo din punctele de filmare de la balcon', a susţinut Orban.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28