Orban bagă capul în scandalul Iohannis - Laufer. Limbaj violent

Orban
Orban

Ludovic Orban lansează un nou atac dur la adresa PSD după ce Klaus Iohannis l-a respins pe Ilan Laufer din funcția de ministru.

”Acuzațiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Președintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent și trebuie sancționate public imediat.

Folosirea în discursul public a termenilor de anti-semitism și nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcție de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului și o ofensă nepermisă la adresa comunității etnice germane.

Astfel de afirmații, susținute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ PSD, afectează grav imaginea României în plan internațional și riscă să deterioreze relațiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO și Statele Unite ale Americii.

Refuzul numirii lui în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia și incompetența dovedită în ocuparea unei funcții în Guvernul României. De altfel, chiar PSD l-a eliminat din Guvern pe Ilan Laufer, în momentul în care a fost schimbat Cabinetul Tudose și tot PSD a renunțat ieri la susținerea sa”, a spus liderul PNL.

Somație către PSD

”Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcția propusă și nu poate ocupa un portofoliu atât de important pentru dezvoltarea României precum ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice, întrucât nu are pregătirea, experiența și calitățile manageriale necesare pentru această poziție.

Afirmațiile iresponsabile ale lui Ilan Laufer sunt cu atât mai grave pentru PSD deoarece nu sunt singulare. Alți membri ai partidului precum Darius Vâlcov sau Liviu Pop au proferat insulte similare, iar cazul lor a ajuns în dezbaterea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei unde a fost propusă o rezoluție față de atacurile împotriva minorității germane.

Somăm Partidul Social Democrat să abandoneze această retorică a urii etnice și xenofobe și să îl exludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi”, a zis Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel