Orban, atac la Antena 3. Nu-şi mai recunoaşte declaraţiile despre IT-işti: Veniţi cu întrebările de acasă

Premierul Ludovic Orban i-a acuzat pe reporterii Antena 3 că "vin cu întrebările de acasă", după ce Maria Toader l-a întrebat pe premier dacă mai susţine ce a spus despre impozitarea salariilor din IT în urmă cu câteva luni. 

"IPOCRIZIE! Premierul Ludovic a fost întrebat dacă mai are de gând să impoziteze salariile IT-iştilor, aşa cum a tot declarat, când era in opoziţie. Şi cum ar fi şi corect! Toata lumea plăteşte impozit pe salariu, doar it-iştii - nu!

P.S. Tot însuşi Ludovicul zice acum câteva luni că nu vede de ce it-iştii trebuie să fie scutiţi de impozit. CORECT!

Când l-a intrebat azi Maria Georgiana Toader, ne-a dat un răspuns în băşcălie şi ne-a acuzat că venim cu întrebările de acasă.

E mai greu la putere, nu? Sau suferim de dublă personalitate?", a scris Gina Vacariu (Antena 3) pe Facebook. 

Ce a spus Orban în septembrie despre salariile din IT

"Eu am văzut evoluția sectorului IT din România pentru perioada 2000-2018, comparativ cu evoluția sectorului din Ungaria sau Polonia, unde nu există nicio facilitate fiscală de acest gen și aproape nu există nici diferență. Ceea ce înseamnă că această facilitate nu își mai produce efectele pentru care a fost introdusă. Oricât de antipatic aș fi unora, nu sunt adeptul unor regimuri fiscale discriminatorii, preferențiale. Există un principiu al echității fiscale, care trebuie aplicat în politica fiscală a scatului. Avem o cotă unică de impozitare de 10%. Acum chiar nu e un cap de țară să plătești acest impozit. Sigur, pot exista alte forme de a facilita activitatea companiilor IT, dar ar fi nedrept față de celelalte 7 milioane de angajați care plătesc impozit pe venit ca unii sa nu plătească acest impozit. După părerea mea, nu mai există astăzi nicio rațiune pentru menținerea acestor facilități", a declarat Ludovic Orban la începutul lunii septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel