Orban, atac la adresa lui Iohannis. Chirieac: O bucată din PNL se rupe. Totul este decontat de preşedinte

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Ludovic Orban a lansat mai multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Ce crede analistul politic Bogdan Chirieac că se va întâmpla după aceste mesaje transmise.

Orban, mesaje la adresa lui Iohannis

"Vinovatul principal pentru declanșarea crizei politice este Klaus Iohannis. Ambiţia bolnavă de a controla numirea procurorilor şi ambiţia de neînţeles de a impune cu forţa la conducerea PNL un om care nu benefciază de încredere care a provocat criza şi care nu mai avea nicio şansă să fie prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză politică, pandemică și economică. Solicit demisia din funcţia de preşedinte PNL a domnului Florin Cîţu”, a declarat Ludovic Orban.

"Sigur că astăzi ar fi foarte potrivit să cer şi demisia preşedintelui Iohannis, dar nu o fac, pentru că ştiu că o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public să îşi aducă aminte că este preşedintele României, să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români, să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă bolnavă, contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL, contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză", a mai spus Orban.

"Îl vor da afară colegii săi"

Întrebat, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3, cum preia aceste mesaje Klaus Iohannis şi ce face cu desemnarea noului premier, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Aproape șapte ani de mandat, domnul președinte Klaus Iohannis s-a bucurat de bunăvoința presei, în general, şi de bunăvoința partidelor politice. Începând cu 1 septembrie, de când a ieşit USR de la guvernare, au început nişte atacuri crunte la adresa lui Klaus Iohannis, inclusiv USR-ul dând de înţeles, alături de AUR, că este de acord cu suspendarea preşedintelui. Acum vorbim despre domnul Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, acela din clipul faimos cu "cine este generalul?", care îi cere, practic, demisia lui Klaus Iohannis. Eu nu îl văd pe domnul Orban să mai facă parte din PNL. Îl vor da afară colegii săi. Am văzut că are şi un grup de parlamentari alături de domnia sa, că au votat în favoarea Guvernului USR.

Din acest moment, este o ruptură.... O bucată din PNL - nu ştiu dacă mică sau mare sau acum e mică şi va deveni tot mai mare - se rupe, iar conducătorul este domnul Ludovic Orban. Tot ce se întâmplă acum în România, indiferent de cum aşezăm lucrurile, este decontat de președintele Iohannis, că la putere în România a fost şi PSD, a fost şi Guvernul Cioloș, guvernul domniei sa. A fost, doi ani, PNL-ul girat şi garantat de președintele Iohannis şi s-a ajuns la 600 de morţi pe zi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel