Orban anunță că încalcă una din promisiunile din programul de guvernare PNL: O spun limpede

Premierul desemnat Ludovic Orban anunță că Guvernul PNL, încă nevotat în Parlament, nu se poate angaja să țină o promisiune din propriul program de guvernare. 

”În programul de guvernare ne-am angajat să ţinem deficitul cât mai jos, cât mai aproape de ţinta de 3%, dar v-o spun limpede: după execuţia bugetară la 9 luni, care ne arată un deficit bugetar de 2,7%, e clar că nu ne putem angaja să ţinem sub 3% ţinta de deficit. Vom lua toate măsurile care pot fi luate pentru a reduce cheltuielile ne-necesare, vom îmbunătăţi colectarea, iar, pe termen mediu şi lung, vom readuce încrederea investitorilor, vom da drumul la economie, vom genera o dinamică economică care să asigure o creştere economică care să aducă mai multe venituri la bugetul statului", a susţinut Ludovic Orban, joi, la Parlament, întrebat despre cum îşi propune noul Guvern să păstreze ţinta de deficit de 3%, potrvit Agerpres. 

El consideră că deficitul bugetar, probabil, nu reflectă deficitul real.

"Dacă ne uităm la dinamica împrumuturilor pe care le-au făcut în această perioadă, nevoia de a se împrumuta, evident, a fost determinată de o creştere constantă a deficitului de-a lungul exerciţiului financiar-bugetar din cursul acestui an, cum, de altfel, este o tendinţă constantă din 2017 până astăzi. Vom menţine deficitul la cel mai mic nivel posibil, astfel încât să nu fim puşi într-o situaţie dificilă în relaţia cu partenerii noştri", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel