Orban a șocat în direct la Antena 3 după decizia CCR. ”Nu cred că a spus asta”

REZULTATE REFERENDUM 2019 în Sălaj
REZULTATE REFERENDUM 2019 în Sălaj

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la Antena 3 că decizia CCR contravine dorinţei românilor care au votat la referendumul din 26 mai, spunând chiar că nimeni nu a atras atenţia asupra neconstituţionalităţii întrebărilor. 

"Preşedintele Iohannis a convocat un referendum la care s-au prezentat un număr foarte mare de români, referendum care a fost validat şi în urma căruia românii au decis câteva lucruri, interzicerea amnistiei şi graţierii, limitarea domeniilor în care se poate da OUG. În ceea ce priveşte decizia CCR, este total contrară voinţei cetăţenilor. Aştept motivarea, în funcţie de asta vom decide ce vom face, dacă vom căuta o altă formulare în proiectul de revizuire a constituţiei a articolelor care sunt declarate neconstituţionale sau dacă vom veni cu un proiect de lege care să transpună voinţa exprimată de cetăţeni. Oricum, în privinţa interzicerii amnistiei şi graţierii, din punctul meu de vedere şi nu numai, există o decizie a CCR din 2012 prin care CCR consideră că orice reglementare adoptată de Parlament care este vădit contrară voinţei exprimate de cetăţeni în cadrul unui referendum consultativ este neconstituţională. Nimeni  nu a exprimat vreun punct de vedere de neconstituţionalitate, din punctul meu de vedere acest lucru nu are temei constituţional", a declarat Ludovic Orban. 

Unul dintre invitaţii din platou a rămas şocat după această declaraţie exclamând "Nu cred că a spus asta!", în condiţiile în care PSD şi ALDE au declarat de mai multe ori că întrebările de la referendumul din 26 mai sunt neconstituţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel