Orban, anunț despre rectificarea bugetară

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că liberalii nu vor vota rectificarea bugetară, pe care o consideră o ''mare minciună''.

'Nu am votat nici legea bugetului de stat. Cu siguranţă actuala rectificare bugetară este o mare minciună. (...) Cu siguranţă că nu vom vota', a spus Orban, referindu-se la rectificarea bugetară. Potrivit acestuia, rectificarea bugetară 'nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale bugetului'. 'Nu ai cum să prevezi cheltuieli mai mari în condiţiile în care tu ai încasat sub planul pe care ţi l-ai făcut în materie de venituri ale bugetului de stat. Această rectificare este o rectificare mincinoasă, care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale bugetului', a mai precizat Orban.

Bani luați de bugetele locale

În opinia preşedintelui PNL, 'cea mai importantă problemă este aceea de a reda autorităţilor locale banii care au fost furaţi prin transferul contribuţiilor şi prin legea bugetului de stat. Guvernul s-a angajat că în fiecare localitate bugetul nu va fi mai mic decât bugetul din 2017, bugetul pe 2018. Conform calculelor noastre, este necesară o sumă de 5 miliarde, adică exact suma pe care au pierdut-o autorităţile locale la nivel naţional ca urmare legii bugetului de stat şi ca urmare a OUG 79 privind transferul contribuţiilor şi reducerea impozitului pe venit, a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel