Orban, după demisia Guvernului Filip: Îşi pierduse orice urmă de legitimitate

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că demisia Guvernului Filip reprezintă un gest de normalitate, arătând că intrarea în funcţiune a noului Executiv de la Chişinău reprezintă un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova. 

"Guvernul condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase este perfect legitim pentru că are în spate votul cetăţenilor care au ales Parlamentul Republicii Moldova şi majoritatea parlamentară care a învestit Guvernul. Demisia Guvernului Filip, deşi a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate, deoarece îşi pierduse orice urmă de legitimitate şi cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Moldova în haos şi conflict.

Consecvent poziţiei din ultimii doi ani, Partidul Naţional Liberal va susţine alianţa condusă de Andrei Năstase şi Maia Sandu, partenerii noştri în cadrul celei mai mari familii politice europene - Partidul Popular European, în toate demersurile de instaurare a unei democraţii autentice, de repunere a instituţiilor statului în slujba cetăţeanului şi de integrare în Uniunea Europeană. (...) Intrarea efectivă în funcţiune a Guvernului reprezintă un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova, întrucât Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt garanţia respectării drumului european al acestei ţări", spune Orban, într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres. 

El salută "intervenţia decisivă a preşedintelui Klaus Iohannis în soluţionarea paşnică a crizei de la Chişinău". 

PNL va continua să pledeze la nivel european pentru o susţinere mai amplă acordată Republicii Moldova, Guvernului Maia Sandu şi procesului de integrare în Uniunea Europeană, mai arată Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel