Orban, concedieri în rândul bugetarilor. Bogdan Chirieac: Impactul ar fi devastator. Bagă țara în recesiune

România ar putea intra în recesiune dacă se fac disponibilizări masive în administrația publică, susține analistul politic Bogdan Chirieac. Afirmația vine în contextul în care Ludovic Orban, liderul PNL, a anunțat reducerea ministerelor și a agențiilor. 

Bogdan Chirieac a reacționat după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut că se vor face disponibilizări în administrația publică, odată cu reducerea ministerelor și a agențiilor. 

”Eu nu cred că un partid politic va face restructurări în administrație într-un an electoral. Anul viitor sunt și alegeri locale și alegeri parlamentare, iar impactul ar fi devastator pentru partidul care ar îndrăzni să facă acest lucru. Nu este mai puțin adevărat că administrația din România este extrem de stufoasă, mult prea bine plătită pentru posibilitățile țării și aproape total ineficientă. De altfel, la nivel european suntem pe ultimul loc, dacă ținem cont de absorția fondurilor europene.

România ar putea intra în recesiune

Mai există și un alt efect! Dacă dați afară bugetarii, în număr semnificativ, România intră în recesiune. Deci aveți și acest efect. De la 4,6 creștere economică, cât are PSD-ul în top trei în Uniunea Europeană, să vină PNL la putere și să bage țara în recesiune nu e un lucru bun pentru parlamentarele de anul viitor. Cred că sunt promisiuni de campanie mai degrabă decât lucruri care se vor întâmpla cu adevărat.

Reducerea cheltuielilor inutile din administrație

În același timp, reducerea cheltuielilor administrației, nu neapărat venituri, ci cheltuieli cu deplasări aberante, externe, cu cheltuieli interne, mașini, benzină, asta trebuie făcută că e un pic de dezmăț bugetar aici. De altfel, și Eugen Teodorovici a vrut să facă asta, să reducă aceste cheltuieli inutile. El nu voia să dea oameni afară, nu micșora venituri, dar și el vorbea despre cheltuieli inutile din ministere și agenții. Măcar pe astea să le facă PNL-ul”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Ludovic Orban a subliniat în direct la Digi24 că se va face o dimensionare optimă și o restrângere a numărului de agenții, oficii, după reducerea ministerelor, iar o parte dintre bugetari vor fi demiși. ”Cei care au intrat pe ușa din dos și plimbă hârtii degeaba trebuie să plece”, a mai spus liderul PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel