Orange-Canal Plus. Poziția Orange despre o eventuală achiziție

Orange
Orange

Orange nu intenţionează să achiziţioneze postul de televiziune cu plată Canal Plus de la conglomeratul media Vivendi, a afirmat, joi, Stephane Richard, directorul general al celui mai mare grup de telecomunicaţii din Franţa, prezent şi în România, transmite Reuters. 

Până acum, cele două părţi au discutat posibilitatea ca Orange să achiziţioneze o participaţie în Canal Plus, care este deţinut integral Vivendi, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

"Nu, nu vreau să cumpăr Canal Plus. Orange şi Canal Plus sunt parteneri importanţi. Putem face mai multe împreună? Desigur, dar pe bază comercială, nu prin achiziţia unei participaţii", a declarat Richard, într-un interviu acordat postului francez de radio BFM. 

În decembrie, şeful Orange declara că firma va lua în considerare depunerea unei oferte pentru divizia Vivendi, dacă va fi scoasă la vânzare. Până acum, Orange are un acord de distribuţie cu Canal Plus şi este primul său distribuitor în Franţa. 

Publicaţia financiară Les Echos anunţa luna aceasta că Orange şi Canal Plus iau în considerare înfiinţarea unei noi societăţi mixte pentru a face faţă concurenţei puternice din partea SFR, al doilea operator de telecomunicaţii din Franţa. 

Zvonurile referitoare la o posibilă tranzacţie între Vivendi şi Orange au apărut de mai multe ori în ultimele luni, pe măsură ce grupurile de media tradiţionale caută noi modalităţi pentru a concura cu noii veniţi, precum Netflix şi Amazon, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel