Ora de vară, pentru toate zilele anului. Proiectul unui deputat PSD

60481718
60481718

 Deputatul PSD Constantin Mazilu a depus în Parlament un proiect de lege care prevede modificarea timpului legal al statului român, instituind ora de vară drept oră oficială pentru toate cele 365 de zile ale anului.  Politicianul PSD a precizat că această lege va duce la o ameliorare a condițiilor de muncă și la o îmbunătățire a sănătății populației, informează Agerpres, citat de site-ul pesurse.ro

Autor: Pancu Raluca

”Această lege are ca scop utilizarea totală a zilei, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi odihnă, dar şi evitarea influenţei negative pe care o are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei. Deloc de neglijat sunt şi efectele pozitive pe care le-ar crea, la nivel economic, graţie reducerii consumului de energie electrică.”

 Constantin Mazilu a adus în discuție exemplul Ucrianei și al Federației Ruse care fac excepție de la regimul trecerii la ora de iarnă, din aceleași raționamente economice, dar și umane.

”Odată cu accentuarea crizei economice, Ucraina nu mai practică trecerea la ora de iarnă pentru a economisi energie electrică. La fel şi Federaţia Rusă și Islanda.”

În urma  unui studiu demarat de specialiștii de la Glasgow University, pe un eșantion de 3000 de adulți din  Marea Britanie, s-a dovedit faptul că o oră dormită în plus ajută semnificativ organismul uman. Aceștia au precizat că efectul schimbării de oră dispare în câteva zile.

Potrivit sursei citate, prin introducerea orei de vară se urmăreşte diminuarea folosirii luminii artificale, în beneficiul utilizării celei naturale a soarelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel