Opt deputaţi riscă să fie excluşi temporar de la lucrările Camerei. Vezi de ce

vot
vot

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, că există "elemente” care demonstrează că opt deputaţi au votat cu mai multe cartele în plenul Camerei Deputaţilor, sancţionarea acestora urmând să fie decisă de către Biroul Permanent.

Cei opt membri ai Camerei care au fost surprinşi votând cu mai multe cartele sunt Ciprian Florin Luca, Vasile Berci, Dănuţ Liga, Marius Dugulescu, Valentin Rusu, Ion Stan, Ana Gheorghe, Ion Dumitru. Dintre aceștia, ultimii trei sunt alesi pe listele de la Dâmbovița.

„Din analiza documentelor anexate la dosarele depuse la Comisia Juridică se constată că există elemente care duc la concluzia că suntem în prezenţa unui vot multiplu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească sancţiunea ce va fi aplicată în condiţiile articolului 127, alineatul 2, coroborat cu articolul 213, alineatul 1, litera e”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda (PDL). Potrivit Regulamentului Camerei invocat de Buda, dispozitivul care permite deputatului accesul la mijloacele electronice de vot este personal, iar utilizarea acestuia de către un alt deputat este interzisă. Nerespectarea interdicţiei atrage aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 213 alin. (1) lit. e), adică interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel