Oprișan: Regret că mai există români care folosesc tragedia de la Colectiv pentru a lansa atacuri politice murdare!

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a fost reales în această funcție, în unanimitate, în urmă câteva zile. El conduce această organizaţie din 1992, fără întrerupere, fapt care ”i-a deranjat pe adversarii politici”.

După această relegere, Marian Oprișan a transmis un comunicat de presă, în care dorește clarificarea unor aspecte invocate de doi foști colegi de partid, care i-au adus diverse acuzații: 

”Reconfirmarea în funcția de președinte al PSD Vrancea pare să deranjeze atât partidele de opoziție cât și pe doi dintre mai tinerii mei colegi, dornici de afirmare. Faptul că opoziția este deranjată de reconfirmarea mea în funcția de președinte al PSD Vrancea este explicabil! I-am bătut mereu în alegeri și din acest motiv au făcut tot ce au putut să mă elimine din viața publică!

Nu s-au dat în lături de la a comanda articole de presă mincinoase și nici nu au avut vreo emoție să îmi formuleze plângeri penale, în speranța că mă va elimina DNA, așa cum s-a întâmplat cu alți colegi.

Nici planul acesta nu le-a ieșit și, după zece ani de la trimiterea mea în judecată, instanțele din România m-au achitat. Cam aici este nivelul politic al opozanților mei și, până la un punct, pot să le înțeleg frustrările! Ceea ce opozanții mei nu înțeleg este că faptele sunt cele care aduc succes unui om politic, ori în cazul lor ne referim doar la vorbe...

Declarație scoasă din context

 

Inexplicabil este însă faptul că reconfirmarea mea pare că a supărat și pe doi colegi care, în loc să se informeze temeinic, au ales să facă declarații cu referire la persoana mea doar "ascultând" ce spune presa.

Așa am aflat că cei doi ar fi revoltați că, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PSD Vrancea, aș fi spus că "Moldova nu are autostradă pentru că a venit #Colectiv și a căzut Guvernul". Din păcate, această declarație a mea a fost scoasă din context și interpretată așa cum au considerat de cuviință unii sau alții.

Pentru că un astfel de subiect nu poate să rămână neclarificat doresc să informez opinia publică despre faptul că declarația mea a fost cu totul și cu totul alta! Referindu-mă la nerealizările mele și ale PSD, am spus că "singurul lucru de care nu ne-am putut ţine de cuvânt" (...) deși m-am rugat de toate Guvernele României, de stânga sau de dreapta, a fost acela de a face o autostradă care să ajute la dezvoltarea economică a zonei, care să faciliteze investițiile și aici, în Moldova, nu doar în alte regiuni ale României.

O altă realitate a României

 

În acest context am declarat că în perioada 2014-2015 la nivelul Guvernului României se stabilise să înceapă procedurile pentru proiectarea și construirea Autostrăzii Moldova care urma să treacă pe lângă Focșani, dar și realizarea, la Focșani, a unui aeroport care ar fi trebuit să fie construit la fosta Unitate de Aviaţie. Acestea erau proiectele Guvernului României pentru Autostrada Moldovei, pentru o dezvoltare normală și armonioasă a tuturor provinciilor. Din păcate, aceste proiecte nu au mai putut fi derulate deoarece Primul Ministru de la acea dată și-a depus demisia, ca urmare a tragediei de la Colectiv, o tragedie pe care cu toții o regretăm!

În continuarea discursului meu am vorbit despre o altă realitate a României, respectiv despre faptul că imediat ce un Guvern cade "nu se mai întâmplă nimic", adică toate proiectele sunt anulate și se gândesc alte priorități. Și tot cu această ocazie am reluat propunerea pe care am lansat-o încă din 6 august 2017 Președintelui României, propunere prin care îi ceream un proiect de țară comun, un proiect care să nu se mai modifice o dată cu schimbarea unui guvern.

Acesta a fost sensul declarației mele și regret enorm faptul că încă mai există români care folosesc tragedia de la Colectiv pentru a lansa atacuri politice murdare.” este comunicatul președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan.

n.r. - Sublinierile și intertitlurile aparțin redacției

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23