Oprișan lovește în Crin Antonescu: Iohannis trebuia să fie candidatul USL

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, deplânge ruperea Uniunii Social Liberale și apreciază că fostul lider liberal Crin Antonescu ar fi trebuit să facă un pas în spate pentru ca Iohannis să fie candidatul USL la prezidențiale.

Liderul PSD regretă dizolvarea USL și îl învinovățește pe Crin Antonescu pentru această "greșeală".

"Cred că ruperea USL a fost un lucru rău. O greșeală care nu ni s-a datorat nouă, ci d-lui Crin Antonescu. A fost puțin neserios și a preferat să se întoarcă la dreapta și la cel cu care a negociat în toată acea perioadă", a spus Oprișan în ediția de miercuri a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv.

Conflictul care a condus la ruperea USL a fost declanșat când PNL l-a propus pe Klaus Iohannis pentru funcțiile de ministru de Interne și vicepremier, soluție respinsă de PSD.

Eduard Hellvig: Cum ar fi putut câștiga Crin Antonescu prezidențialele din 2014 și cum s-a ajuns la Klaus Iohannis

"Nu puteam accepta o asemenea variantă. Nu poți să spui 'vreau mâine'. Eu cred că cea mai inteligentă soluție pentru Crin Antonescu la acel moment ar fi fost să negocieze cu Ponta, pentru că Ponta nu ar fi vrut să candideze la prezidențiale. Și Crin ar fi fost frumos să facă un pas înapoi și să accepte un nou gen de funcție. Dacă atunci l-ar fi propus pe dl Klaus Iohannis, primarul Sibiului, candidat la funcția de președinte, astăzi, dl Klaus Iohannis, era președintele României din partea USL și avea chiar guvernul domniei sale", a declarat Oprișan.

Președintele CJ Vrancea se declară "convins" că premierul Ponta regretă că USL s-a rupt și Iohannis nu a devenit candidatul Uniunii Social Liberale.

Marian Oprișan a mai declarat că Iohannis este "un câștig pentru România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel