Oprescu, Isărescu și Tăriceanu, favoriții lui Ponta la Președinție

Copy of ponta psd
Copy of ponta psd

Premierul Victor Ponta a declarat că vrea să rămână la conducerea Guvernului, funcție din care ar putea face tandem la vârful Executivului cu un președinte precum Mugur Isărescu, Sorin Oprescu sau Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta a enunțat cele trei nume după votul din Senat în urma căruia fostul membru PNL Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte al Senatului. Președintele PSD a declarat, luni, că senatorii din partidul său "au fost extrem de deschiși și le-am mulțumit senatorilor PSD, între aceștia erau câțiva care pe bună dreptate ar fi putut ocupa funcția, și aici mă refer și la doamne, dna Andronescu, de exemplu".

Alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu prin voința politică a PSD, PC, UNPR și UDMR este "un mesaj politic și un principiu care a stat la bază formării USL și a votului pe care l-am luat la 9 decembrie 2012".

Ponta a explicat că susținerea pe care i-a oferit-o fostului președinte PNL nu este un cadou pentru că "în politică nu se fac cadouri".

Prim-ministrul crede că Tăriceanu are "experiența și statura necesară" pentru a fi numărul doi în stat și îl poate înlocui pe Traian Băsescu la președintie, menționând însă că nu ia în calcul o nouă suspendare, ci doar o "ipoteză constituțională".

Întrebat dacă un scenariu în care el fă fie președinte și Tăriceanu premier este fezabil, Ponta a răspuns: "De ce nu invers? Eu aș lucra foarte bine cu un președinte ca Mugur Isărescu, Sotin Oprescu sau Călin Popescu Tăriceanu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel