Oprea, reacție după ce Senatul a votat împotriva începerii urmăririi penale

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a susținut, luni, la scurt timp după ce colegii senatori au votat împotriva cererii DNA privind începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă, că moartea poliţistului Bogdan Gigină este 'o cruce' pe care, ca militar, o va duce toată viaţa. 

'Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, şi când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiţia. Cred că votul de astăzi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Ştiam că am dreptate şi, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viaţa, fiindcă a murit un coleg la datorie', a declarat Oprea, luni seară, la Senat, citează Agerpres.

Potrivit lui Oprea, motociclistul-poliţist a fost avertizat prin staţie de faptul că, pe traseu, urma respectiva groapă, adăugând că, din anchetă, cunoaşte faptul că aceasta nu era însă semnalizată corespunzător.

[citeste si]

'Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte ştiu, a trecut de patru ori pe lângă această groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliţie şi motociclistul au fost avertizaţi prin radio, li s-a spus 'urmează lucrarea' şi au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenţie, cel de pe maşina de poliţie era naşul tânărului poliţist. Din ce ştiu, chiar i-a spus: 'nu cred că e bine să vii în seara asta'. Dacă era un profesionist...', a explicat Oprea.

El a ţinut să precizeze că, în acea seară, se afla la datorie: 'Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane în maşină'.

Senatorii au votat luni împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. S-au înregistrat 45 de voturi 'pentru', 73 'împotrivă', şase voturi fiind anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel