Oprea răstoarnă situația la Senat. Cerere de ultimă oră. Danileț spune că se poate

Gabriel Oprea reacționează după ce PNL a cerut reluarea votului în Senat pentru urmărirea penală împotriva fostului ministru.

"La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale. Acum am cerut colegilor sa voteze impotriva si poate ca am gresit. Multi mi-au reprosat ca vreau sa fug de Justitie, desi nu e deloc asa. Tocmai de aceea ii voi solicita Presedintelui Senatului sa supuna la vot inca o data cererea DNA, iar pe colegi ii voi ruga sa voteze pentru inceperea urmaririi penale. Stiu ca sunt nevinovat si nu fug de Justitie. Stiu in egala masura ca acest dosar ridica prea multe semne de intrebare si nu pot sa le trec cu vederea. Daca ati fi in locul meu, cum ati proceda?

Ati accepta orice acuzatie, oricat de aberanta, si ani intregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ati accepta sa vi se spuna ca ati ucis un om desi nu ati avut absolut nicio legatura cu vreuna din cauzele accidentului? Multi imi dau lectii. Altii ma injura. Eu nu judec pe nimeni si nu doresc nimanui raul. Un lucru il voi spune insa mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greselile mele si crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici macar din culpa", scrie Oprea pe Facebook.

Danileț spulberă scenariile ”revoltaților” de pe Facebook

Judecătorul Cristi Danileț, de la CSM, a postat pe Facebook detalii despre procedura legală prin care poate fi reluat votul. Replica lui Danileț vine după ce mai mulți ”revoltați” au scris pe Facebook că solicitarea Alinei Gorghiu, încuviințarea lui Dragnea și anunțul lui Oprea sunt parte dintr-o manevră comună pentru detensionarea situației. În realitate, susțin ”scenariștii”, votul nu ar mai putea fi reluat.

Cristi Danileț le arată că se poate:

”Se pare că se doreşte o reluare faţă de votul de luni dat de Parlament cu privire la imunitatea unui fost ministru care este şi parlamentar.
Este o soluţie permisă de art. 12 şi 13 legea nr. 115/1999 privind răspunderea ministerială: Parlamentul este cel care cere Parchetului efectuarea urmăririi penale - prin urmare, nu este nevoie de o lucrare care să vină, anterior, de la procurori. Această `cerere` este un mod de sesizare specială în procedura penală la care face referire art. 288 alin. 2 Cpp, asemănător cu cel care în cazuri obişnuite se numeşte `denunţ`.
Aşadar, dacă nu s-a admis o dată propunerea de a se formula cerere, este oricând posibil să se repete această cerere, întocmai cum un denunţ poate fi formulat de mai multe ori de către aceeaşi persoană. Prin urmare, pentru a se exprima un nou vot în chestiunea ridicării imunităţii, nu este nevoie nici de probe noi aduse de procurori, nici să se găsească vicii în prima procedură, desfăşurată luni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel