Ștefan Radu Oprea, memorandum de cooperare cu Italia

Bogdan Cotigă / 01 oct 2018 / 19:22 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

România și Italia vor negocia semnarea unui Memorandum de Înţelegere pentru intensificarea cooperării pe terţe pieţe, au stabilit Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Marco Giungi, ambasadorul Italiei la București, într-o întâlnire care a avut loc luni.

Discuțiile s-au referit și la alte teme de cooperare - parteneriate public-private, schimbul de experienţă în automatizare, digitalizare şi, în general, în tot ceea ce priveşte Industria 4.0. În perioada următoare, grupuri comune de lucru vor analiza cele mai bune modalităţi de valorificare a oportunităţilor de colaborare.Din delegația italiana au mai făcut parte președintele CONFIDUSTRIA România, președintele Camerei de Comerț Italia – Romania, directorul Institutului Italian de Comerţ Exterior de la București și alți reprezentanți ai mediului asociativ italian.

45.000 de firme italiene, în România

Relațiile excelente dintre Romania și Italia sunt facilitate de faptul că în România sunt înregistrate peste 45.000 firme cu capital italian, iar în Italia sunt înregistrate 24.000 de societăți și peste 49.000 întreprinderi individuale înființate de cetățeni români. Ministrul român a evidențiat atuurile economice ale României şi a exprimat dorinţa de creştere în continuare a prezenţei investiţionale italiene. Totodată, a mulţumit pentru susţinerea acordată de autorităţile italiene în demersurile României de aderare la Spaţiul Schengen şi la OCDE şi a subliniat oportunităţile suplimentare de colaborare generate de deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25