Oprea Alexandru (PSD), atac la Adrian Țuțuianu: Bugetul nu l-a priceput niciodată

Alexandru Oprea
Alexandru Oprea

Alexandru Oprea, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, susținut de PSD pentru un nou mandat, s-a dezlănțuit la adresa senatorului Adrian Țuțuianu, după ce acesta a acuzat faptul că o parte dintre banii care trebuiau alocați UAT-urilor au rămas nealocați pentru o împărțire discreționară pentru perioada următoare.


"Bună ziua dragi dâmbovițeni,

Nu mi-aș fi propus să mai bag în seamă un personaj care suferă de beția puterii, a pierdut demult legătura cu realitatea și face fel de fel de aprecieri asupra unor lucruri pe care, din prea multă ură, le interpretează după algoritmi ce pot ține de nepricepere sau de specialități medicale", scrie Oprea pe Facebook.

"Personajul, mare vătaf și stapân de județ pînă mai ieri, își permite să lanseze în spatiul public, deoarece e singura tribună la care mai are acces fără permis, aprecieri nereale și pline de venin că de... nu mai e la el pixul magic. În esență, afirmă că județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, nu a împărțit unităților administrativ teritoriale suma de 20 de milioane, sumă ce ar proveni după mintea lui alambicată din colectarea TVA. Public, când am avut ocazia, i-am spus individului că bate câmpii și habar nu are ce vorbește, pentru că bugetul e un lucru pe care el nu a reușit să-l priceapă niciodată.

Din respect pentru dumneavoastră și pentru adevăr trebuie făcute următoarele precizări:

-Prin Legea 2/2019 privind bugetul de stat a fost introdusă prevederea conform căreia consiliile județene au la dispoziție o cotă de 7,5% din impozitul pe venit ce urmează a fi colectat la nivelul județului, sumă estimată la valoarea de 28,4 milioane lei pentru anul 2019. Această sumă urmează să fie repartizată în cursul anului 2019 pentru sprijinirea proiectelor investiționale ale unităților administrativ teritoriale.

- La nivelul unităților administrativ teritoriale se lucrează la cuantificarea necesarului de cheltuieli, necesar ce urmează a fi transmis consiliului județean.

- Până astăzi, 11.04.2019, această centralizare a fost făcută pentru 88 de unități administrativ teritoriale rezultând suma de 21,53 milioane. Aceasta este o cifră provizorie, care urmează să fie analizată prin raportare la aplicarea prevederilor cuprinse in Ordonanța 114, act normativ ce stabilește salariul minim în domeniul construcțiilor. După verificarea acestor concordanțe de către direcțiile de specialitate ale consiliului județean, sumele vor fi aprobate prin hotarâre de consiliu, în mod transparent și obiectiv.

A invoca abuzul, a instiga primarii să facă actiuni de genul celor aflate în mintea înfierbântată a acestui Cațavencu de Târgoviște, a nu sti carte și a te face de râs e tot ce mai are acest individ.
QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!", a scris Alexandru Oprea pe pagina de socializare.

Vezi si: Europarlamentare. Ţuţuianu: Victor Ponta şi Corina Creţu deschid lista Pro România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel