Opoziţia a preluat majoritatea la Senat. Şah la Mircea Geoană

senat deschidere
senat deschidere

Trecerea senatorului Mihaela Popa de la PDL la PNL, a lămurit disputa de la Senat. În acest moment Opoziţia are majoritate cu 67 de voturi, în timp ce Puterea mai are doar 65 de senatori. Până acum, în situaţia de egalitate, votul independentului Mircea Geoană devenea unul extrem de important pentru votul din Senat, dar în noul context votul acestuia nu mai este decisiv, decât pentru constituirea cvorumului.

Situaţia de egalitate din Senat  a generat o înţelegere tacită între Putere şi Opoziţie pentru a putea trece proiectele de lege. În acel moment votul lui Geoană şi a lui Virgil Măgureanu, deveneau decisive. Majoritatea obţinută de Opoziţie aduce o şansă în plus pentru a trece proiectele de lege, dar pentru cvorum este nevoie şi de votul unuia dintre independenţi.

În acest context Mircea Geoană, în mâna căruia stătea obţinerea majorităţii, are doar rolul obţinerii cvorumului, dar nu este decisiv pentru majoritate.

Conform calculelor anunţate de Victor Ponta, Opoziţia mai avea nevoie de 15 voturi, ieri, pentru a trece moţiunea de cenzură. Acum ar mai avea nevoie de doar 14 voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel