Operaţii anulate la Spitalul Universitar. Conducerea instituţiei reacţionează: Nu am fost anunţaţi

Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Conducerea Spitalului Universitar din Bucureşti a făcut mai multe precizări după ce mai multe operaţii au fost anulate luni, din cauza faptului că aparatele de radiologie nu au avizele C.N.C.A.N. 

"Astăzi, 10 februarie 2020, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti nu a fost informată de niciunul dintre cei doi şefi ai secţiilor Ortopedie-Traumatologie că au fost amânate intervenţii chirurgicale şi că în programul operator erau pacienţi care necesitau intraoperator contol radiologic.

În cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti există Serviciul de Radiologie care funcţionează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, astfel încât medicii de la Radiologie pot să-i ajute pe medicii de pe secţiile de Ortopedie-Traumatologie, acestea în condiţiile în care nici unul dintre medicii din cadrul secţiilor de Ortopedie-Traumatologie nu poate utiliza individual aparatura mobila cu radiaţii ionizante, deoarece nu are permis pentru practici cu radiaţii ionizante de nivel 2 eliberat de CNCAN.", se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar, conform Agerpres. 

Şefii secţiilor de ortopedie, traşi la răspundere

"În anul 2015 şi în anul 2016 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a plătit cursuri şi există ordine de plată emise către CNCAN pentru medicii care au activitate radiologică în timpul unei intervenţii chirurgicale. Medicii de pe secţiile de Ortopedie- Traumatologie au fost singurii care nu au mers să susţină examenul de la CNCAN.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti face precizarea că încă de săptămâna trecută a trimis o adresă pe secţii prin care şeful de secţie trebuie să nominalizeze medicii care trebuie să meargă în perioada următoare la CNCAN să facă acest curs pentru a obţine permisul CNCAN de nivel 2.

Reamintim că încă de la deschiderea Blocului Operator Central şefilor de secţii li s-a cerut necesarul de care au nevoie pentru a putea lucra în BOC şi nici atunci şefii secţiilor de Ortopedie- Traumatologie nu au menţionat nimic despre faptul că medicii lor nu au permise pentru practici cu radiaţii ionizante de nivel 2 eliberat de CNCAN.

Până la momentul trimiterii comunicat, secţiile de Ortopedie-Traumatologie nu au transmis conducerii SUUB niciun program operator pentru ziua de mâine.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti le reaminteşte pacienţilor că sănătatea dumnealor este prioritară şi luăm toate măsurile că intervenţiile chirurgicale şi întreaga activitatea medicală să se desfăşoare într-un ritm normal".", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel