”Operațiunea” Veneția. Presa românească, amenințată. DNA intervine

Corpul de Control al MAE și DNA au efectuat o ”vizită” la Academia Română din Roma, unde jurnaliștii au semnalat nenumărate nereguli.

Emirantul scrie din nou despre problemele uriașe de la Academia Româna din Roma. După ce jurnaliștii au scris despre un pian în valoare de 28.500 lei, casat, dar apoi împrumutat, aceștia au primit amenințări.

Totodată, surpriză, pianul a revenit la Academie. 

În perioada 17- 20 octombrie, o echipă a Corpului de Control al MAE, condusă de însuși șeful acesteia, a efectuat o „vizită" la instituția românească din Roma.

Situația a fost atât de încâlcită și gravă încât a fost necesară venirea și a unui procuror DNA, informează Emigrantul. Iar urmările au început să apară imediat.

Pe 23 octombrie în fața clădirii Academiei Române din Roma a ajuns un transport. Aici câteva persoane au descărcat pianul casat dar împrumjutat ulterior unei asociații al cărei președinte este tot o româncă, potrivit datelor furnizate de Emigrantul, gazetă românească din Italia.

MAE se pare că nu oferă publicității mai multe informații, ținând raportul la ”secret”.

Sursa citată continuă și anunță și alte „combinații" practicate de către unii angajați ai instituției. Interesant este de știut dacă cei de la Corpul de Control au reușit să afle și unde se duce benzina și motorina pe care cei din academie o primesc dar nu o consumă, dar pe care o vând lejer la benzinăria din colț pe sume nu indiferente, se întreabă publicația. O perioadă chiar a circulat o parte din bonurile de benzină pe care aceștia le primeau, acum ieșite din uz și înlocuite cu un alt sistem. Un alt sistem la fel de bine fraudat pentru că românul e inventiv.

Și pentru că și la Veneția avem un Institut Cutural Român unde tot români au lucrat și lucrează (cu aceleași metehne) Corpul de Control a plecat spre orașul lagunelor să afle cum au fost folosite fondurile pentru protocol artificial umflate și alte nereguli ieșite la iveală din anumite rapoarte, mai informează Emigrantul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel