Urmărește emisiunea live


OPEC+ a decis scăderea producției de petrol până în aprilie 2022

Producătorii și aliații din OPEC au decis împreună să scadă outputul de petrol cu mai bine de o cincime, fiindcă cererea a scăzut drastic, din cauza restricțiilor provocate de pandemie.

Producătorii și aliații din OPEC au decis împreună să scadă outputul de petrol cu mai bine de o cincime, fiindcă cererea a scăzut drastic, din cauza restricțiilor provocate de pandemie, conform BBC.

Grupul a transmis că va tăia cu 10 milioane de barili producția din mai și iunie, pentru a ajuta să ridice prețurile. Reducerile vor fi mai apoi ridicate treptat, până în aprilie 2022.

Discuții complicate

OPEC+, format din producătorii OPEC și aliați precum Rusia, s-a reunit joi într-o conferință video. Discuțiile au fost complicate de neînțelegerile dintre Arabia Saudită și Rusia.

Grupul și aliații săi s-au decis să taie 10 milioane de barili pe zi sau 10% din proviziile globale. Alte 5 milioane de barili sunt așteptate să fie reduse și de alte țări.

Între iulie și decembrie 2020, reducerea va scădea la 8 milioane de barili pe zi. Mai apoi, între ianuarie 2021 și aprilie 2022, reducerea va fi de doar 6 milioane de barili pe zi. După aceea, situația va reveni la normal.

Prețurile se prăbușiseră

Prețurile petrolului s-au prăbușit în martie, după ce OPEC+ nu s-a înțeles asupra tăierilor. Luna trecută, Arabia Saudită și Rusia au mărit producția, pentru a-și păstra poziția din piață, chiar dacă cererea a scăzut drastic. Acest lucru, împreună cu colapsul cererii de petrol în timpul pandemiei, au dus prețurile la cele mai scăzute niveluri din ultimii 18 ani.

Prețurile și-au revenit puțin de atunci. Săptămâna trecută, prețul a crescut cu 20%, după ce președintele american Donald Trump a spus că se așteaptă ca Rusia și Arabia Saudită să se înțeleagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel