ONRC, măsură dură cu privire la PFA-uri și întreprinderi individuale

ONRC a anunțat măsuri cu privire la persoanele fizice autorizate și la întreprinderile individuale în cazul în care nu și-au actualizat obiectul de activitate.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) va radia din registrul său, din oficiu, de la data 18 martie 2019, persoanele fizice autorizate (PFA) şi a întreprinderile individuale (ÎI) care nu şi-au actualizat obiectul de activitate conform legislaţiei în vigoare, informează vineri, ONRC.

"Potrivit prevederilor din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, oficiul registrului comerţului radiază din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de actul normativ menţionat", se precizează într-un comunicat al ONRC.

Citește și: Dan Negru, declarație dureroasă: Halep, o întâmplare

Au obligaţia de a solicita modificarea

Termenul de 60 de zile se împlineşte la data de 18 martie 2019.

Potrivit Legii nr. 182/2016, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut de prevederile legale în vigoare (5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru PFA şi 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru ÎI) au obligaţia de a solicita oficiului registrului comerţului competent modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.

ONRC precizează că formulare-tip având ca obiect înregistrări în registrul comerţului, inclusiv cele privind modificarea obiectului de activitate al PFA şi ÎI şi, după caz, înscrisurile doveditoare pot fi transmise prin poştă, mijloace electronice, utilizând portalul de servicii online al Oficiului National al Registrului Comerţului (cu semnătură electronică extinsă), respectiv direct la sediul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunalul în raza căruia PFA sau ÎI şi-a stabilit sediul profesional.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Citește și: Ursu, cea mai bună glumă despre cursul valutar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel