OMV şi-a scos banii daţi pe Petrom din profitul anului „de criză“ 2010

petromv
petromv

Grupul Petrom a înregistrat vânzări de 18,61 miliarde lei (4,4 miliarde euro) în 2010, de la 16,09 miliarde lei în anul precedent. Grupul a obţinut un profit înainte de taxe şi impozite (EBIT) de 2,98 miliarde lei, cu 84% mai mare decât cel consemnat în 2009, de 1,62 miliarde lei. Astfel, cei circa 500 milioane de euro daţi pe achiziţionarea Petrom s-ar fi putut „recupera“ prin profitul făcut în 2010, considerat an de criză.

Profitul net, după interesele minoritarilor, s-a ridicat la 22 miliarde lei, de circa 2,5 ori mai mare decât cel din anul precedent, de 860 milioane lei. „Într-un mediu favorabil al preţurilor la ţiţei, anul 2010 a marcat realizarea unei serii de proiecte strategice şi a unor îmbunătăţiri semnificative ale performanţei noastre operaţionale. În E&P (Explorare şi Producţie, n.r) am pus cu succes în funcţiune, înainte de mijlocul anului, sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani şi am demarat producţia din noile sonde-cheie, menţinând totodată rata de înlocuire a rezervelor în România peste nivelul de 70%, pentru al treilea an consecutiv“, a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, în raportul trimestrial al grupului.

„În R&M (Rafinare şi Marketing), mediul economic nefavorabil ne-a influenţat negativ vânzările de carburanţi şi nivelul marjelor. Cu toate acestea, am reuşit să îmbunătăţim considerabil rezultatul R&M exceptând elementele speciale, cu peste 500 milioane lei, datorită îmbunătăţirilor structurale şi optimizării operaţiunilor, rafinăria Arpechim ramânând în cea mai mare parte a anului oprită, din raţiuni economice“, a spus directorul general al OMV Petrom.Rezultatele au fost întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS).

Citeşte şi:

Parlamentarii de Argeş cer Guvernului să răscumpere rafinăria Arpechim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel