OMV, profit peste așteptări în T1 din 2017

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a dat joi seară publicităţii rezultatele preliminare pe primul trimestru.

Potrivit acestora grupul a înregistrat un profit operaţional înainte de dobânzi şi impozitare şi ajustat cu elemente speciale (Clean CCS Ebit) de 800 milioane de euro, în creştere semnificativă faţă de un rezultat operaţional înainte de elementele speciale în valoare de 262 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, rezultatul net înainte de dobânzi şi impozitare şi ajustat cu elemente speciale (Clean CCS net income) atribuibil acţionarilor a crescut până la aproximativ 500 milioane de euro, de la 174 milioane euro în perioada similară a anului trecut. 

Anterior, OMV a informat că în primul trimestru al acestui an producţia sa de hidrocarburi a crescut cu 6,3%, până la 335.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 315.000 barili pe zi în ultimele trei luni ale anului trecut, însă contribuţia OMV Petrom a stagnat la 170.000 barili echivalent petrol pe zi. 

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel