OMV Petrom, schimbări în cadrul directoratului

Compania OMV Petrom anunța numirea lui Peter Rudolf Zeilinger în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream, începând cu 1 aprilie 2016, ca urmare a renunțării lui Gabriel Selischi la mandatul de membru al Directoratului.

Gabriel Selischi îşi va continua cariera în cadrul Grupului OMV, fiind propus Vicepreşedinte Senior responsabil pentru conducerea activitățilorGrupului OMV in zona Australasia.

Rainer Seele, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom: "Îi mulțumim lui Gabriel Selischi pentru eforturile sale care au contribuit la obţinerea unor rezultate bune de către divizia de Upstream, din care menţionez creşterea producţiei anuale de hidrocarburi în România după mulţi ani de declin precum şi progresele înregistrate în explorarea perimetrului Neptun Deep. Doresc de asemenea să îl felicit pentru noua poziţie în cadrul Grupului OMV, care contribuie la dezvoltarea în continuarea experienţei sale internaţionale."

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom: „Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operaţiunile Upstream din zona Australasia la nivelul întregului grup OMV este încă o confirmare a valorii specialiştilor romani din domeniul de petrol si gaze. De asemenea, mă bucura revenirea in Romania a lui Peter Zeilinger şi am convingerea ca va continua cu succesproiectele diviziei de Upstream."

În conformitate cu prevederile art. 18.11 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Peter Rudolf Zeilinger a fost numit membru al Directoratului, începând cu data de 1 aprilie 2016, pentru perioada rămasă din mandatul lui Gabriel Selischi,respectiv până la data de 17 aprilie 2019.

[citeste si]

Gabriel Selischi şi Peter Rudolf Zeilinger vor lucra împreună pentru a asigura o bună tranziție, sprijinind, totodată, echipa Upstream a OMV Petrom în atingerea ambițioaselor sale obiective strategice de afaceri.

Peter Zeilinger s-a născut în anul 1965 la Freising / Germania. A absolvit un master cu specializarea ingineria petroliera la Universitatea din Clausthal-Zellerfeld, Germania. Peter Zeilinger a deținut o serie de poziții atât de management, cât şi tehnice în cadrul Grupului OMV, precum şi în cadrul OMV Petrom, inclusiv poziția de Director Domestic Assets al OMV Petrom în perioada 2008-2011.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din sud-estul Europei, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy