OMV, acţionarul Petrom, tranzacţie de aproape 1.4 miliarde de euro

OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe
OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe

VIP Turkey Enerji AS, parte a grupului Vitol Investment Partnership Ltd, a achiziţionat contra sumei de 1,368 miliarde de euro Petrol Ofisi, divizia din Turcia a grupului OMV. 

Tranzacția este supusă unor termeni și condiții, inclusiv aprobării autorităților de reglementare, și este de așteptat să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

"Planul inițial de integrare a Petrol Ofisi în lanțul valoric al Grupului OMV nu a putut fi realizat. Decizia se vânzare a companiei a fost pasul corect și necesar în cadrul implementării strategiei noastre corporative", a declarat Rainer Seele, OMV Chief Executive Officer.

Potrivit unor surse citate de Reuters, companiile Saudi Aramco și SOCAR (compania petrolieră de stat din Azerbaijan) au depus, de asemenea, oferte pentru Petrol Ofisi.

În luna februarie a anului trecut, OMV a inițiat un proces de vânzare a diviziei din Turcia, Petrol Ofisi, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe activitățile de upstream.

OMV Petrol Ofisi este lider pe piața distribuției de carburanți din Turcia cu 1.709 benzinării. Volumul total de vânzări s-a ridicat, anul trecut, la 10,68 milioane tone.

Vitol Group, cel mai mare trader independent de petrol din lume.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al companiei Petrom, cu o participație de 51,01%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel