OMS, o veste bună și una proastă despre pandemia COVID-19

OMS, o veste bună și una proastă despre pandemia COVID-19 / Foto: Pixabay, de Alexandra_Koch
OMS, o veste bună și una proastă despre pandemia COVID-19 / Foto: Pixabay, de Alexandra_Koch

OMS vine cu o veste bună despre pandemia de COVID-19, dar și cu una mai puțin îmbucurătoare.

OMS vine cu o veste bună pentru oamenii din lumea întreagă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat o scădere importantă a numărului de noi cazuri de COVID-19 la nivel global în ultima săptămână, a anunţat marţi organizaţia, relatează Agerpres, citând DPA.

Numărul de cazuri noi la nivel mondial a scăzut cu 19% prin comparaţie cu numărul raportat în cursul săptămânii precedente, în timp ce numărul de noi decese asociate COVID-19 a rămas similar cu cel din săptămâna anterioară, a afirmat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal.

În şase regiuni ale OMS au fost raportate puţin peste 16 milioane de cazuri noi şi puţin sub 75.000 de noi decese.

Creştere constantă a sub-variantei BA.2 a Omicron



Pandemia a atins un vârf în ultima săptămână a lunii ianuarie, cu peste 22 de milioane de cazuri. Cifrele au început să scadă la începutul lunii februarie.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine și cu veste proastă. Experții au raportat nu doar o scădere a noilor cazuri de COVID-19, ci şi o creştere constantă a sub-variantei BA.2 a Omicron care se poate transmite şi mai rapid.

BA.2 a reprezentat mai mult de o cincime din toate cazurile Omicron raportate la nivel global la începutul lunii februarie. BA.2 este în creştere atât în ţările cu o pantă ascendentă a numărului de cazuri de Omicron, cât şi în cele în care s-a înregistrat o scădere a cazurilor cu această variantă de coronavirus, a indicat organizaţia.

OMS: Şansa de a încheia pandemia anul acesta riscă să fie irosită

Posibilitatea ca pandemia COVID-19 să fie pusă sub control până la sfârşitul acestui an există, dar lumea riscă tot mai mult să o irosească din cauza percepţiei greşite date de cazurile uşoare de boală şi a ratei reduse a vaccinării în multe ţări care creează condiţii favorabile apariţiei unor noi variante ale coronavirusului, a avertizat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

Numărul ridicat de cazuri uşoare de boală în ţările cu rate ridicate de vaccinare impulsionează ideea falsă că pandemia s-a terminat, a atenţionat Tedros la o reuniune internaţională pe tema COVID-19. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel