OMS, avertisment: Există peste 500 de subvariante Omicron, toate foarte contagioase

OMS, avertisment: Există peste 500 de subvariante Omicron, toate foarte contagioase / Foto: Pixabay, de fernando zhiminaicela
OMS, avertisment: Există peste 500 de subvariante Omicron, toate foarte contagioase / Foto: Pixabay, de fernando zhiminaicela

OMS avertizează că scăderea vigilenței față de COVID-19 favorizează apariția unor noi variante.

OMS avertizează că relaxarea strategiilor de combatere a pandemiei COVID-19 continuă să creeze condiţii ideale pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 potenţial mai mortale, transmite Agerpres. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că deşi circa 90% din populaţie a dobândit o formă de imunitate, noile variante pot apărea, potrivit AFP şi Reuters.

Avertismentul lui Tedros Adhanom Ghebreyesus



Scăderea vigilenţei lasă uşa deschisă apariţiei unei noi variante susceptibile să se răspândească rapid şi să înlocuiască varianta Omicron, dominantă în prezent, a explicat Tedros la o conferinţă de presă.

OMS estimează că cel puţin 90% din populaţia mondială are la ora actuală o anumită formă de imunitate în faţa virusului SARS-CoV-2, datorită unei infecţii anterioare sau a vaccinării, a anunţat directorul OMS.

Cu toate acestea, el avertizat asupra tentaţiei de a crede în mod prematur că faza emergentă a pandemiei s-a terminat, pentru că încă nu am ajuns aici, iar lacunele de monitorizare, testare, secvenţiere şi vaccinare continuă să creeze condiţiile ideale pentru apariţia unei noi variante de îngrijorare care ar putea cauza o mortalitate semnificativă.

În prezent circulă peste 500 de subvariante de Omicron, toate foarte periculoase



Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, declarată variantă de îngrijorare cu un an în urmă, s-a răspândit între timp în lumea întreagă, dovedindu-se a fi mai contagioasă decât predecesoarea sa, Delta, chiar dacă a provocat relativ mai puţine decese.

Potrivit directorului OMS, în prezent circulă peste 500 de subvariante de Omicron, toate foarte contagioase şi care prezintă mutaţii ce le permit să ocolească mai uşor barierele imunitare.

OMS emite noi recomandări: Masca ar putea deveni din nou obligatorie. Declarație comună a CE, OMS și ECDC

Obligația de a purta măști în locuri închise și aglomerate poate să nu mai fie doar o amintire a pandemiei. Din Statele Unite până în Europa, autoritățile sanitare iau în considerare serios reintroducerea acestei măsuri pentru a reduce nu numai răspândirea Covid-19, ci și gripa sezonieră și virusul sincițial respirator.

În primul rând este Covid-19. În California, de exemplu,  cazurile de coronavirus și ratele de spitalizare au crescut dramatic, mai ales în unele zone ale țării. În Los Angeles, autoritățile sanitare au avertizat că poate fi necesară în curând o revenire la obligația de a purta măști în interior. 

Conform normelor în vigoare, această obligație se declanșează atunci când sunt peste 200 de cazuri pe săptămână la fiecare 100.000 de locuitori. Rata actuală este de 188.

De la începutul lunii noiembrie s-a triplat și numărul internărilor. ”Aceste numere demonstrează în mod clar că virusul Covid este încă printre noi”, a declarat joi directorul de sănătate publică din Los Angeles, Barbara Ferrer, potrivit căreia măștile ar putea deveni obligatorii de la sfârșitul anului, notează Europa Today. Vezi continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel