OMS, avertisment despre noua tulpină, după Omicron: Este letal, poate provoca MOARTEA. Ne aflăm într-o fază foarte periculoasă

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un avertisment în ceea ce privește varianta Omicron.

Creșterea numărului de cazuri Omicron în întreaga lume ar putea duce la apariția unei variante mai periculoase, avertizează Organizația Mondială a Sănătății din Europa.

Varianta, care se răspândește cu viteză în întreaga lume, pare să fie mai puțin gravă decât se temea inițial și a născut speranța că pandemia ar putea fi depășită.

Însă Catherine Smallwood, ofițer superior pentru situații de urgență al OMS, a atras atenția că rata de infectare în continuă creștere ar putea avea efect opus.

"Cu cât Omicron se răspândește mai mult, cu cât se transmite mai mult și cu cât se replică mai mult, cu atât este mai probabil să aibă o nouă variantă. Acum, Omicron este letal, poate provoca moartea... poate un pic mai puțin decât Delta, dar cine poate spune ce aduce următoarea variantă?", a declarat Smallwood într-un interviu pentru AFP, citează Mediafax.

Europa a înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de Covid de la începutul pandemiei și 5 cinci milioane de cazuri noi în ultima săptămână din 2021.

"Ne aflăm într-o fază foarte periculoasă"

"Ne aflăm într-o fază foarte periculoasă, vedem că ratele de infectare cresc semnificativ în Europa de Vest, iar impactul nu este deocamdată clar", a spus Smallwood.

Deși riscul individual de spitalizare este mai redus cu varianta Omicron în comparație cu Delta, în general, Omicron ar putea reprezenta o amenințare mai mare din cauza numărului mare de cazuri.

Marți, Marea Britanie s-a confruntat cu avertismente privind o criză iminentă în spitale din cauza lipsei de personal cauzată de valul de infecții Omicron, în condițiile în care numărul zilnic de cazuri Covid din țară a depășit pentru prima dată 200.000.

Smallwood a declarat că se așteaptă ca acest scenariu să se repete și în alte țări europene.

Dr. Emilian Popovici: După Omicron, o perioadă de linişte, de apropiere de viaţa normală

Epidemiologul Emilian Popovici a afirmat că după valul Omicron, pandemia s-ar mai putea linişti, iar viaţa ar putea da semne de revenire la normal. 

„Nu pot să spun asta (n.r. – dacă pandemia se află la final), dar pot să spun cu siguranță că după un val epidemic de o asemenea amploare, după ‘Uraganul Omicron’ asupra Europei, după o asemenea epidemie cu un nivel extraordinar de de infectări, urmează o perioadă de liniște interepidemică, chiar dacă virusul se menține circulant.

Sigur, asta în absența apariției unei variante noi. Eu gândesc că după un asemenea val epidemic va urma un val de liniște care poate fi prelungit, o perioadă de apropiere de viața normală”, a declarat epidemiologul, citat de Antena3.ro

Ce spun alți medici români despre Omicron și ce urmează în România, vezi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel