Șomerii din Finlanda primesc 560 de euro, doi ani, fără nicio obligație

Finlanda a adoptat de cinci luni o schemă de șomaj unică în Europa. Oamenii care își caută de muncă nu trebuie să facă dovada căutării vreunui job, iar venitul de 560 de euro pe lună este garantat doi ani, indiferent dacă persoanele respective se angajează. 

În proiectul-pilot sunt incluși deja 2000 de finlandezi care beneficiază de un venit necondiționat.

Șomerii implicați au făcut și obiectul unui studiu, iar rezultatele arată că oamenii sunt mai puțin stresați și sunt mai stimulați să își găsească un loc de muncă.

Beneficiarii nu trebuie să demonstreze că sunt în căutarea unui loc de muncă și nu sunt obligați să raporteze în mod regulat autorităților dovezi ale necesității banilor, așa cum este cazul indemnizațiilor standard de șomaj. Ei pot cheltui banii pe ce doresc. 560 de euro nu este însă o sumă extraordinară în Finlanda. 

În cadrul proiectului, în cazul în care un participant își găsește un loc de muncă, acesta va continua să primească indemnizația, eliminând una dintre limitările sistemelor actuale de asistență socială.

Procesul este o măsură introdusă de guvernul de centru dreapta pentru rezolvarea problemei șomajului din Finlanda, relatează The Independent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel