Oltean: PNL devine sluga PSD. Ponta reînvie "tradiţia" obţinerii de rezultate politice prin presiunea străzii

Poze_Senatori_2008_Oltean_Ioan
Poze_Senatori_2008_Oltean_Ioan

Vicepreședintele PDL, Ioan Oltean, a declarat că "PNL este tot mai mult a patra roată la căruţa PSD", partidul devenind, pe zi ce trece, "sluga PSD". Cât despre PSD, Ioan Olean a spus că acest partid nu are dreptul moral să iasă în stradă

Oltean a făcut aceste afirmaţii referindu-se la şedinţa de joi în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei, şedinţă pe care a condus-o chiar el.

"Joi, într-o atmosferă deloc prielnică şi paşnică, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei naţionale. Am rămas, din nou, surprins pentru uşurinţa cu care PSD din nou s-a manifestat cu violenţă şi pentru uşurinţa cu care PNL trage tot mai mult la căruţa PSD", a afirmat Oltean.

El i-a acuzat astfel pe liberali că nu fac altceva decât să susţină interesele social-democrații.

"PNL este tot mai mult a patra roată la căruţa PSD, un partid care devine sluga PSD. Este regretabil că această formaţiune politică se asociază unor acte aflate totalmente în afara Parlamentului şi în afara unui comportament civic al PSD", a susţinut Oltean.

Ponta reînvie "tradiţia" obţinerii de rezultate politice prin presiunea străzii.

De asemenea, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistriţa, că membrii PSD "nu au dreptul moral" să protesteze în stradă, alături de sindicalişti, şi l-a acuzat pe liderul social-democrat Victor Ponta că reînvie "tradiţia" obţinerii de rezultate politice prin presiunea străzii.

"Moţiunea de cenzură, după ce partidele de opoziţie au pregătit-o cu atâta râvnă şase luni de zile, s-a dovedit a fi o încercare doar cu caracter mediatic din partea acestora, o moţiune care n-a fost nici pe departe cu un conţinut adecvat şi cu o prestaţie la fel de adecvată. Pentru prima dată am trăit sentimentul că PSD s-a întors în timp. S-a întors în anii '90-'91, când tânărul revoluţionar Ion Iliescu scotea, de fiecare dată când avea nevoie să obţină ceva de la guvern, minerii în stradă. Acum, mai tânărul revoluţionar Ponta reînvie această tradiţie pesedistă, de a obţine rezultate în viaţa politică prin presiunea străzii, şi nu prin lupta politică. Au uitat că Parlamentul este cea mai democrată instituţie şi că viaţa politică se desfăşoară acolo", a spus Oltean, citat de Agerpres

Ioan Oltean a calificat drept "suburban, inadmisibil şi condamnabil" limbajul folosit de Victor Ponta miercuri, la votarea moţiunii de cenzură, iar reacţiile celorlalţi membri PSD le consideră "de neconceput, obraznice şi impertinente", spunând că astfel PSD a făcut dovada că nu ştie să accepte înfrângerea şi să guverneze ţara.

Liderul democrat-liberal a mai spus că partidul său se delimitează de comportamentul considerat "violent" al opoziţiei şi a criticat inclusiv pichetarea sediului PDL Bistriţa-Năsăud de către reprezentanţii PSD şi PNL, în ziua votării moţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel