Oltean: Decizia CCR are consecinţe negative asupra PDL şi coaliţiei

oltean
oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a afirmat că decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționalitatea Legii comasării alegerilor va avea consecințe negative asupra Partidului Democrat Liberal şi coaliţiei de guvernământ.

"Categoric, declararea neconstituţională a unui act normativ pe care Puterea şi PDL l-au susţinut şi l-au trecut prin Parlament nu este un lucru care să nu te afecteze. Este o chestiune care are consecinţe negative. Noi am analizat printr-o anumită prismă constituţionalitatea acestui act normativ, judecătorii, care sunt suverani, au avut alte unităţi de măsură. Ei sunt suverani, şi nu noi", a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a afirmat că partidul său este "categoric împotriva anticipatelor" şi că alegerile vor avea loc, în baza deciziei CCR, în iunie pentru locale şi în noiembrie pentru parlamentare.

Întrebat de ce în urmă cu o săptămână se arăta încrezător în faptul că alegerile vor avea loc simultan în luna noiembrie, Ioan Oltean a spus că s-a bazat pe nişte "informaţii, speculaţii" care s-au dovedit a fi nereale. "Am crezut, din informaţiile pe care le aveam la prima vedere, că decizia CCR va cuprinde o prevedere în acest sens, nu va fi declarată neconstituţională această prevedere. Se pare că informaţiile noastre nu au fost corecte, deci acum suntem în măsură să discutăm în deplină cunoştinţă de cauză. Data trecută discutam în raport de diverse informaţii, speculaţii pe care le aveam dintr-o parte sau alta", a explicat Ioan Oltean.

În ceea ce priveşte resursele financiare necesare pentru organizarea alegerilor în luna iunie, secretarul general al PDL a afirmat că problema se va rezolva printr-o rectificare bugetară ce va fi făcută de Guvern.  El a spus că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernământ se va stabili strategia privind pregătirea alegerilor locale.

Citește și:

Judecătoarea Iulia Motoc de la CC, opinie separată în cazul deciziei privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională dă dreptate DeCe News: comasarea alegerilor imposibilă din punct de vedere tehnic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel