Urmărește emisiunea live


Olguța Vasilescu, salarii medici: Mai bine plătiţi decât miniştrii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că în urma măsurilor adoptate de actuala guvernare sistemul sanitar se află "în vârful piramidei salariale" şi a afirmat că la ora actuală medicii sunt "mult mai bine plătiţi decât miniştrii".

"Acest an este special pentru întreg sistemul sanitar pentru că este prima oară când i se recunoaşte rolul pe care-l are în societate, în sensul că, deja, se află în vârful piramidei salariale. La ora actuală medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii, de exemplu, e absolut adevărat ceea ce vă spun, credeţi-mă că ştiu foarte bine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, luni, la la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

Ministrul Muncii a menţionat că, pe plan local, pe lângă proiectul Spitalului regional din Craiova şi modernizările aduse Spitalului judeţean, se află în discuţie realizarea unui Laborator de analize medicale şi un Centru de radioterapie pentru adulţi şi pentru copii, în acest sens având loc recent discuţii cu premierul şi autorităţile locale.

Ea le-a transmis studenţilor Facultăţii de Medicină din Craiova să se pregătească foarte bine în profesia aleasă, având în vedere că în următorii ani se va înregistra o concurenţă mult mai mare pentru ocuparea unui post de medic.

"Discutam zilele trecute cu miniştri din mai multe ţări din Uniunea Europeană care îmi spuneau că salariile, deja, sunt mult peste ceea ce şi-au permis să acorde în aceste ţări, şi mă refer aici la Ungaria, Croaţia, alte ţări din estul Europei.

Deci, probabil, veţi intra în concurenţă chiar şi cu medici veniţi din aceste ţări, aşa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noştri care mergeau să concureze pe locurile altora din ţări ale Uniunii Europene. (...) Vă invit aşadar să vă pregătiţi foarte bine şi vă urez mult, mult succes, în deschiderea anului universitar", a mai declarat Olguţa Vasilescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel