Olguța Vasilescu, reacție la declarațiile lui Orban: Şi Băsescu tot asta ne spunea!

Lia Olguța Vasilescu a avut o reacție pe Facebook, la ultimele declarații ale liderului PNL, Ludovic Orban.

"Vă spun sincer..."

"Trebuie să înțeleagă orice angajat că salariile în sectorul public nu pot să crească decât ca rezultat al creșterii economice, al creșterii veniturilor în mediul privat. Salariile le vom corela cu creșterile reale și nu vom face creșteri din burtă numai ca să ne asigurăm fidelitatea angajaților din anumite domenii. Trebuie niște echilibre, niște proporții care să existe și în ceea ce privește raportul dintre numărul angajaților din sectorul privat și cel din sectorul public. În ceea ce privește nivelul de venit, vă spun sincer, nu poți să accepți ca salariile din sectorul public să fie mai mari decât în sectorul privat. În nicio țară din lume nu există așa ceva", a explicat Ludovic Orban în emisiunea "Jocuri de Putere".

"Întrebări la care PNL trebuie să dea răspuns"

"Cu alte cuvinte, legea salarizării NU SE MAI APLICĂ. Legea salarizării prevede o creştere de 25 la sută din diferenţă, anual. O creştere raportată la creşterea anuală a economiei, cu spune Orban, înseamnă o creştere de doar 4 la sută, dar nici aceasta nu poate fi dată deoarece, spune Orban, salariile de la stat nu trebuie să fie mai mari ca cele din mediul privat. Evident că nu trebuie să fie mai mari, dar fără creşterea de la bugetari, mediul privat ar mai fi pus vreun leu la salariul angajaţilor din privat? Fără creşterea salariului minim, anuală, operată de guvern, angajaţii de la privat, cei mai năpăstuiţi, care lucrează pe salariul minim, ar fi avut vreo şansă să le crească salariul?

Dacă patronii ar fi vrut să le crească salariul angajaţilor, de ce nu au făcut-o, fără intervenţia statului, în anii anteriori? Da! Guvernul a forţat mediul privat să crească salariile prin cele două mecanisme: salariul minim şi legea salarizării. Altfel se vedea pus în situaţia să piardă angajaţii. Care pleacă în străinătate la muncă. PNL vrea să aducă românii acasă sau vrea aceleaşi salarii mici, eventual "ajustate" cu 25 la sută, cum a mai făcut? Sunt întrebări la care trebuie să dea răspuns. În ceea ce priveşte faptul că salariile au crescut doar la anumite categorii pe care PSD le vrea fidelizate pentru vot, reamintesc că toate salariile bugetarilor au crescut şi vor mai creşte. Cu excepţia medicilor şi asistentelor care sunt deja pe grila din 2022", a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

"Şi Băsescu tot asta ne spunea"

"Ideea lui Orban de a-i asmuţi pe cei din privat contra angajaţilor de la stat nici măcar nu e nouă. Şi Băsescu tot asta ne spunea. Şi nu ţine nici abordarea că patronii prefera să îşi restructureze activitatea decât să crească salariile şi,deci, creşte numărul şomerilor. De ce? Pentru că avem un deficit de forţă de muncă la nivel maxim istoric... Concluzia: salariile celor din privat cresc după cele de la stat, poate nu în acelaşi ritm, dar la un moment dat se aliniază, pentru că mediul economic e obligat să ia această măsură! Dacă rămânem tot pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte salarizarea, după Bulgaria, să nu ne mai mirăm că populaţia României pleacă peste graniţă sau că ne numărăm printre cele mai sărace popoare.

Să scoţi un milion şi jumătate de români de la limita sărăciei, conform datelor Eurostat, în doi ani, e un record. Pe care l-a realizat o guvernare PSD. Aş fi curioasă să văd cifrele după o guvernare PNL şi USR. Mai ales că au fost votaţi în proporţie mare de bugetarii despre care tocmai ne anunţă Orban că sunt prea mulţi. Şi asta o spunea Băsescu. Marile spirite se întâlnesc totdeauna...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel