Olguţa Vasilescu: PDL şi-a numit ilegal un membru în CNA. PSD contestă la CC

CNA deschidere
CNA deschidere

Parlamentul a numit astăzi noii membri ai CNA. Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele comisiei de Cultură din Senat, acuză Puterea că a încălcat legea, pentru că acele numiri nu aveau cum să fie făcute, în comisii nefiind cvorum. Mai mult, PDL şi-a numit omul în consiliul CNA pe locul care aparţinea de fapt PSD. Miza întregului scandal pare să fie Antena 3, joi urmând a fi discutat cazul Gâdea-Duţă, propunerea PDL fiind de a suspenda emisia postului de ştiri pentru 10 minute în prime-time.

"Astăzi au fost făcute două numiri necostituţionale şi ilegale la CNA. În comisii nu a existat cvorum pentru că Opoziţia deţine majoritatea la Senat, iar noi fiind în grevă parlamentară nu am participat, deci nu a existat cvorum. Noi vom constesta la Curtea Constituţională, mâine va fi întocmit dosarul", a declarat pentru DeCe News, Lia Olguţa Vasilescu.

PSD îi acuză pe cei din PDL că au numit un om pe locul care revenea de fapt celor de la PSD. "Noi îl aveam acolo pe domnul Zanc, căruia îi expirase mandatul. PDL a tot prelungit momentul unei noi numiri, iar acum şi-au pus omul lor", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD susţine că orice decizie va lua CNA în legătură cu Antena 3, aceasta va putea fi atacată, tocmai pentru că în acest moment cosiliul CNA nu are legitimitate.

Citeşte şi:

Trei noi membri în CNA, din partea PDL şi UDMR, numiți de Parlament

Ioan Onisei (PDL) a cerut întreruperea postului Antena 3. Decizia a fost amânată pentru joi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel