Olguța Vasilescu: "Misterul" modificării Codului Administrativ. Asta ca să dormiți liniștit de grija Ardealului

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Lia Olguța Vasilescu (PSD) susține că a lămurit și „misterul" modificării Codului Administrativ.

„Am lămurit și "misterul" modificării Codului Administrativ printr-o inițiativă legislativă a UDMR pentru care Johannis a acuzat PSD-ul de trădare, cum că am fi dat UDMR dreptul de a folosi limba maghiară în administrația locală.

De fapt, ungurii avuseseră acest drept, de folosire a limbii materne în localitățile cu peste 20 la sută populație maghiară, de aproximativ 20 de ani, până la apariția noului Cod Administrativ realizat în guvernarea PSD, când a fost LUAT”, a scris, marți, Lia Olguța Vasilescu pe contul său de Facebook.

„PSD A LUAT NU A DAT DREPTUL MINORITĂȚILOR DE A FOLOSI LIMBA MATERNĂ ÎN ADMINISTRAȚIE! De aceea UDMR depusese această inițiativa legislativă imediat după adoptarea Codului Administrativ din guvernarea PSD. S-a respins și această inițiativă a maghiarilor, atât în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, cât și în cea Juridică. Asta ca să dormiți liniștit de grija Ardealului...

Poate dați afară și consilierii care vă dau informații eronate pe care le înghițiți pe nemestecate și vă tot faceți de râs în fața celor care știu despre ce e vorba. (...) Apropo, pe Ludovic Orban l-ați sancționat pentru că a dat, cu o întârziere de o lună, punctul de vedere al guvernului pentru proiectul cu autonomia Ținutului Secuiesc, astfel că a trecut tacit de Camera Deputaților și a trebuit să se mobilizeze PSD, în șase ore, ca să fie respins la Senat?”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel