Olguța Vasilescu, mesaj pentru pensionari: Una din primele măsuri

[] []

01 oct 2018 / 09:38
Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Descriere foto: Lia Olguța Vasilescu

De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu a transmis un mesaj persoanelor vârstnice.

"În fiecare an, la 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice. Cu acest prilej, doresc să vă transmit cele mai bune gânduri, împreună cu respectul, admiraţia şi recunoştinţa mea şi să vă asigur că pentru noi reprezentaţi o prioritate. Așa cum știți deja, una dintre primele măsuri, prevăzută în Programul de Guvernare și pusă în aplicare încă de anul trecut, a fost creșterea pensiei minime garantate cu 60%.

Această decizie a fost completată de alte măsuri care au avut ca scop îmbunătățirea nivelului dumneavoastră de trai, cum ar fi majorarea punctului de pensie, eliminarea contribuției de sănătate sau renunțarea la impozit pentru pensii mai mici sau egale cu 2.000 lei lunar. De asemenea, noua Lege a pensiilor, care va fi aprobată de Guvern în această toamnă și va ajunge în Parlament, pentru a fi adoptată până la sfârșitul anului, prevede creșteri substanțiale ale pensiilor.

Suntem profund recunoscători pentru toată munca și implicarea dumneavoastră în construirea societății în care trăim, suntem conștienți că încă avem multe de făcut pentru dumneavoastră și vă asigurăm că sunteți și veți rămâne o prioritate", a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27