Olguța Vasilescu, informații de culise: Teodorovici era disperat. Au fost multe blocaje

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Lia Olguța Vasilescu a vorbit, miercuri seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, și despre Tudorel Toader, ministrul Justiției, care a pierdut sprijinul politic din partea PSD.

„Miniștrii au simțit foarte multe blocaje de la Ministerul Justiției. Vorbeam, la un moment dat, cu domnul ministru Teodorovici, care era absolut disperat. La o ordonanță de urgență îi dăduseră de la Justiție 70 de pagini de observații, iar ordonanța nu avea 70 de pagini”, a spus Lia Olguța Vasilescu, miercuri seară, la România TV. 

„Au fost mai multe blocaje”, a adăugat fostul ministru al Muncii. „Întârzieri foarte mari în ceea ce privește activitatea Ministerului și pe activitatea de Justiție. Anul trecut, domnul Toader s-a angajat în fața CEX-ului că pe ordonanțele de urgență pe Codurile penale, care sunt absolut curate, au trecut deja prin filtrul CCR... și-a asumat că dă OUG. Nu i-a cerut nimeni această chestiune. A spus că e normal să intre mai repede în vigoare. (...) Nu știu de ce nu a făcut-o. Nici nu mai contează. Cu certitudine, noi am pierdut aproape cinci luni de zile”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ce a spus Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la sfârşitul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD de miercuri, că Tudorel Toader a greşit atunci „când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat”. „În opinia mea, cred că s-a vorbit foarte mult despre justiţie şi cred că Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat. Legat de opinia colegilor din cabinet, au adus în atenţia CEx mai multe acte normative care au stat foarte mult pe masa de lucru, pentru că nu a venit un răspuns de la Justiţie sau acel răspuns a venit întârziat”, a afirmat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel