Olguța Vasilescu: Emil Boc a minţit în legătură cu locurile de muncă, acesta le-a umflat de zece ori față de raportul INS

lia vasilescu1
lia vasilescu1

Olguța Vasilescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că singurele noi locuri de muncă înregistrate din luna mai au fost cele pe lângă asociaţiile de proprietari, respectiv 54.000 de contracte de muncă, de zece ori mai puţin decât a anunţat premierul Emil Boc.

Senatorul PSD a citat cifrele Institutului Naţional de Statistică, solicitându-i premierului să-şi ceară scuze publice pentru "minciuna" privind cele 570.000 de contracte de muncă nou înregistrate. "Potrivit INS numărul de salariaţi în economie a crescut cu 54.300 de persoane de la începutul lunii mai. În aceeaşi perioadă reprezentanţii inspecţiei muncii au raportat un număr de 587.609 de contracte de muncă nou încheiate.

Practic au umflat de zece ori cifrele reale, şi acum când minciuna a ieşit la iveală, Guvernul Boc tace. Cred că Emil Boc ar trebui să iasă pe posturile de televiziune, să iasă într-o conferinţă de presă la Guvern şi să-şi ceară scuze în mod public cetăţenilor români pentru aceste date eronate pe care le-a prezentat", a spus Olguţa Vasilescu.

"Singurele angajări care s-au făcut până acum au fost cele ale administratorilor de asociaţii de locatari, oricum nu erau plătiţi la negru, dar nu aveau contract de muncă. Acestea sunt singurele locuri de muncă nou create prin noul Cod al Muncii, restul: zero barat", a mai subliniat senatorul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel