Olguța Vasilescu, după concedierile masive anunțate de Anastasiu: Toți salariații, afectați de IMPOZITARE

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Într-o discuție cu oamenii germani de afaceri din România, Dragoș Anastasiu a afirmat că 400.000 de bugetari vor fi dați afară din 2020, când la putere va veni un guvern tehnocrat. La Antena 3, omul de afaceri a mai afirmat că e aberant să fie 42 de consilii județene. De asemenea, a criticat numărul ministerelor și numărul parlamentarilor. Lia Olguța Vasilescu este de părere că Dragoș Anastasiu nu spune nimic nou, ci afirmă ceea ce a tot spus Florin Cîțu, de luni de zile, cel care va fi ministru de Finanțe PNL.

”Vorbesc acești domni despre cota progresivă de impozitare, care înseamnă că nu mai taie salariile cu 25%, le impozitează, exact cum au făcut în 2010 cu pensiile. CCR nu a acceptat, sub nicio formă, tăierea pensiilor, considerându-le un drept de proprietare și atunci au venit și au introdus CASS și le-au impozitat, scăzându-le, în medie, cu 15%. Același lucru se pregătesc să facă acum cu salariile. Nu sunt afectați doar bugetarii, ci toți salariații din România, pentru că această cotă progresivă se va calcula pentru toată lumea. Probabil că același lucru se pregătesc să facă și cu pensiile, după ce noi în 2017 am eliminat impozitele” a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, unde a subliniat că ”bugetul de pensii nu mai este pe deficit, după ce am făcut transferul contribuțiilor și ne-am bătut cu tot ce înseamnă sindicate, cu patronatele reprezentate și de dl Anastasiu, a ajuns toată lumea la concluzia că nu a fost afectat niciun salariat și vestea bună este că la bugetul de pensii nu se mai înregistrează niciun deficit.”

”Eu m-am săturat de poezia asta de trei ani de zile, Dreapta ne spune că nu vor mai fi bani de pensii și de salarii, că o să vă blocați. Uite că nu ne-am blocat. Oamenii aceștia nu vor să vină cu un program de guvernare pentru că românii ar vedea ce-i așteaptă. Vorbesc despre 400.000 de bugetari care trebuie să plece acasă. Păi de unde tăiem?” a întrebat Lia Olguța Vasilescu. 

Vezi aici declarațiile lui Dragoș Anastasiu: 400.000 de bugetari ar putea fi concediați. Anastasiu: Absolut aberant! Nu o să fie bani pentru aşa ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel