Olguța Vasilescu: Ce garanții am că Pilonul 2 nu dă faliment? Acum niciuna!

Rodica Mitu / 13 ian 2020 / 08:03 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Lia Olguța Vasilescu (PSD) a răspuns întrebărilor legate de Pilonul 2.

„Primesc multe întrebări despre Pilonul 2, după conferința de presă de azi (n.r. duminică):

1. Cine a înființat Pilonul 2? Guvernul PNL.

2. Pensia de 10 euro pe lună e reală? Absolut! E o pensie medie. Pe a voastră o puteți calcula singuri! Împărțiți suma pe care știți că o aveți la 144 de luni și vedeți ce rezultă!

3. De ce PSD nu a făcut nimic până acum dacă situația la Pilonul 2 e aceasta? Guvernul PSD a făcut Pilonul 2 opțional, astfel încât fiecare să poată decide dacă mai cotizează sau nu acolo. Eu personal m-am retras. Actualul Guvern PNL a introdus din nou obligativitatea cotizarii la Pilonul 2.

4. Ce garanții am că Pilonul 2 nu dă faliment? Acum niciuna! PSD introdusese obligație pentru administratorii firmelor care va păstrează banii să depună garanții bancare. Guvernul PNL a anulat această obligație.

5. Ce înseamnă dacă se mărește contribuția la Pilonul 2, la 6 la sută? Că pensia dvs va fi dublă pe Pilonul 2, adică 20 de euro în loc de 10, dar va scade cea de pe Pilonul 1.

6. Puteam investi eu acești bani care merg la Pilonul 2, de exemplu să îi pun la bancă și să fi avut randament mai mare? Dacă i-ați fi investit în titluri de stat randamentul era mai mare...”, a transmis pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26