Olguța Vasilescu, întrebare pentru Marcel Vela, liberalul care a propus decontarea ratelor pentru magistrați

Rodica Mitu / 29 sep 2019 / 18:44 Salveaza PDF Comentarii
Olguța Vasilescu
Olguța Vasilescu

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu l-a întrebat pe senatorul PNL care a propus decontarea ratelor la locuințe ale magistraților câte dosare are.

„Câte dosare ai, domnule senator PNL, ca să îți pui semnătura pe o asemenea lege? Cam cât de rau au reușit să te sperie?", a scris Lia Olguța Vasilescu, duminică, pe contul de Facebook.

Reacția vine în contextul în care liberalul Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorurilor și personalului asimiliat, nu doar a chiriei, ci și a ratei plătite pentru achiziționarea unei locuințe, în cazul în care aceștia nu primesc locuințe de serviciu.

Senatorul PNL argumentează că proiectul va crea cadrul legal „ca suma compensatorie acordată în prezent cu titlu de chirie acestor categorii socio-profesionale, să poată fi utilizată de către acestea, opțional, fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracțiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziționarea unei locuințe".

Liberalul mai susține că măsura va avea efecte pozitive, iar ca impact bugetar sumele deja prevăzute pentru plata chiriei nu vor fi majorate.

 

 

VEZI ȘI: Olguța Vasilescu, după mutarea USR: Românii se vor întoarce împotriva românilor

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24