Olguța Vasilescu, anunț: În premieră! S-a transferat...

Ema Apostu / 16 mai 2019 / 09:22 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a transmis un nou mesaj pe Facebook.

"Puterea de cumpărare a salariaților români a crescut puternic în guvernarea PSD. În premieră, salariul mediu net a depăsit 3000 de lei în luna martie a acestui an ( 3075 lei, potrivit INS), ceea ce asigură o putere de cumpărare mai mare cu 36,6%, față de acum trei ani!
Și mai consistente sunt evoluțiile privind salariul minim. În construcții, acesta a crescut la 3000 de lei brut, fapt care aduce mărirea puterii de cumpărare cu 36% DOAR într-un singur an, 2019, comparativ cu anul precedent.

Similar, a crescut cu 41% și puterea de cumpărare a angajațiilor cu studii superioare, la început de carieră, pentru care salariul minim a ajuns la 2350 de lei brut. La temelia aceastor evoluții benefice stă o remarcabilă productivitate a muncii. În termini nominali, lucrătorii români au ajuns să fie de zece ori mai productivi în 2018 față de 2010, de la 1,35 euro/oră la 13 euro/oră. Iar Eurostat atestă că pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce cu 33% mai mult decât este media europeană , respectiv 2,17 euro, față de 1,62 euro.

Prin politici inteligente și curajoase, PSD a reușit să crească veniturile simultan cu eliminarea ori diminuarea unor taxe și impozite, precum TVA, care a scăzut de la 24 la 19%, ori impozitul pe venit, redus de la 16 la 10%. Astfel creșterea economică a țării s-a transferat firesc și în buzunarele oamenilor", a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Vezi și: Mihaela Rădulescu - Felix, relație: S-a terminat... A început să țipe la mine

Ce se întâmplă dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Cea mai mare greșeală!

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26