Olguța Vasilescu, anunț: În premieră! S-a transferat...

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a transmis un nou mesaj pe Facebook.

"Puterea de cumpărare a salariaților români a crescut puternic în guvernarea PSD. În premieră, salariul mediu net a depăsit 3000 de lei în luna martie a acestui an ( 3075 lei, potrivit INS), ceea ce asigură o putere de cumpărare mai mare cu 36,6%, față de acum trei ani!
Și mai consistente sunt evoluțiile privind salariul minim. În construcții, acesta a crescut la 3000 de lei brut, fapt care aduce mărirea puterii de cumpărare cu 36% DOAR într-un singur an, 2019, comparativ cu anul precedent.

Similar, a crescut cu 41% și puterea de cumpărare a angajațiilor cu studii superioare, la început de carieră, pentru care salariul minim a ajuns la 2350 de lei brut. La temelia aceastor evoluții benefice stă o remarcabilă productivitate a muncii. În termini nominali, lucrătorii români au ajuns să fie de zece ori mai productivi în 2018 față de 2010, de la 1,35 euro/oră la 13 euro/oră. Iar Eurostat atestă că pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce cu 33% mai mult decât este media europeană , respectiv 2,17 euro, față de 1,62 euro.

Prin politici inteligente și curajoase, PSD a reușit să crească veniturile simultan cu eliminarea ori diminuarea unor taxe și impozite, precum TVA, care a scăzut de la 24 la 19%, ori impozitul pe venit, redus de la 16 la 10%. Astfel creșterea economică a țării s-a transferat firesc și în buzunarele oamenilor", a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Vezi și: Mihaela Rădulescu - Felix, relație: S-a terminat... A început să țipe la mine

Ce se întâmplă dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Cea mai mare greșeală!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel