Olguţa Vasilescu a sesizat Curtea de Conturi pentru datoriile de 100 de milioane de euro ale TVR

Olguta-Vasilescu
Olguta-Vasilescu

Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat a formulat o adresă către Curtea de Conturi pentru a verifica modul în care Societatea Română de Radio Difuziune a ajuns la datorii de peste 100 de milioane de euro. Senatorul PSd a cerut ca expertiza Curţii de Conturi să fie utilizată şi la raportul anual al TVR în Parlament. Datoria la care ajuns TVR este echivalentă cu plata salariilor a 21.000 de funcţionari publici şi însumează la un loc datoria TAROM sau cea generată de Poşta Română.

Iată adresa formulată de Olguţa Vasilescu către Curtea Conturi

Către,

Curtea de Conturi a României

În atenția d-lui președinte Nicolae Văcăroiu

Domnule președinte,

Vă anexez stenograma ședinței Consiliului de Administrație al SRTV, din luna octombrie, din care reiese, fără dubii, modul defectuos în care se cheltuiește banul public. Având în vedere datoriile uriașe făcute de SRTV, în ultimul an, de circa 100 de milioane euro, vă rog să efectuați un control, rezultatele urmând a fi folosite și de Parlamentul României, atunci când se va discuta raportul SRTV pe anul 2011. Întrucât datoria SRTV este exorbitantă, cam cât plata salariilor a 21 000 de funcționari publici sau a 28 000 de profesori, vă rog, domnule președinte, ca, în afara Parlamentului României, să sesizati și celelalte organe abilitate, în cazul în care constatați încălcări ale legislației în vigoare. Menționez că raportul SRTV, instituție aflată sub control parlamentar, nu s-a dezbătut anul acesta în Parlamentul României, din motive care îmi scapă, deși am cerut în nenumărate rânduri acest lucru, așa cum am cerut d-lui Lăzescu, președintele SRTV, în cadrul comisiei care exercită controlul parlamentar, să îmi răspundă câte persoane s-au angajat în ultimul an la Direcția de știri și pe ce criterii, care este salariul lor, câți directori și consilieri ai acestora au salarii peste 2000 de euro, câte emisiuni cu rating zero au cheltuieli de zeci de mii de euro, care e datoria reală a SRTV, dacă s-au plătit sumele datorate statului pentru angajați etc. Întrucât dl. Lăzescu nu a fost în stare să dea niciun răspuns, deși conduce ședințele CA, iar din stenogramă reiese că e la curent cu situația financiară, aștept cu mare interes rezultatele controlului dvs.

De asemenea, vă rog să verificați dacă suma cu care se achiziționează un meci, aproximativ 250 000 de euro, este cea corectă, dacă suma de 1milion de euro pe an pentru benziă este justificată sau un cotidian are dreptate când afirmă că realizatori tv merg în interes personal cu mașina de serviciu, dacă s-au achitat sumele datorate statului pentru angajați sau avem de-a face cu infracțiunea de stopaj la sursă.

În speranța că rezultatele controlului efectuat de Curtea de Conturi vor fi disponibile până în luna februarie, atunci când se va relua activitatea parlamentară și se va discuta Raportul SRTV, vă multumesc anticipat și vă asigur de întreaga mea considerație.

Cu respect,

Senator PSD,

Lia Olguța Vasilescu

Citeşte şi:

TVR în pragul falimentului: a ajuns la datorii de 100 de milioane de euro

Schema jafului din TVR. Vezi cum se ajunge la salariile nesimţite ale şefilor

Vezi mesajul prin care angajații TVR află că li se taie salariile

Cine sunt angajaţii din stenogramele TVR cu salarii de peste 2000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel