EXCLUSIV  Olguța Vasilescu, revoltată: Nu există nicio instituție de control

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a declarat pentru DCNews Live că România se află într-un blocaj instituțional. Nu mai există nicio instituție de control preventiv, deși există de doi ani un proiect de lege pentru reintroducerea controlului preventiv. 

Sunt legi în Parlamentul României, care sunt lucrate de Asociația Municipiilor din România și care nu trec și nu înțeleg de ce nu trec, pentru că noi ne-am strâns toți primarii de foarte multe ori câte două zile, câte trei zile. Lucram noi, efectiv, pe legislație, mai ales că mulți dintre noi fusesem și parlamentari. Le-am dat legislația la cheie: Domne, așa trebuie să sune ca să ne ajutați.. La ora actuală suntem într-un blocaj instituțional foarte, foarte clar. Ai 30 de instituții de control și niciuna de control preventiv. Nu vreau să greșesc, nu vreau să fur, dar am șapte legi care se bat cap în cap și atunci simt nevoia să întreb pe cineva, să pun și eu o întrebare unei instituții: Domne, cum fac aici? Că am șapte juriști, șapte păreri. Curtea de Conturi îți spune așa, câte un funcționar pe la colț: Știți, cred că ar trebui să faceți cam așa, dar dacă vine după un alt funcționar și te controlează, găsește că trebuia să faci cu totul invers. Dar nimeni, nicio instituție nu îți dă o adresă oficială.

La cum s-a modificat legea achizițiilor publice, este chiar mai proastă decât cea de înainte pentru care am țipat timp de trei ani de zile să se modifice.

Până acum câțiva ani exista și control preventiv la Curtea de Conturi, acum s-a scos. Efectiv nu mai ai pe cine să întrebi. Avem proiect de lege pentru reintroducerea controlului preventiv făcut de doi ani de zile. Le este frică să voteze aceste legi. Pentru că vine cineva și le zice că legea aia nu e bine să îi fie dată drumul. Și se blochează într-un sertar. , a declarat Olguța Vasilescu pentru DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel