Olguța Vasilescu, mesaj pentru Klaus Iohannis: Nu mă așteptam să-i plângă

Olguța Vasilescu spune că nu se aștepta ca președintele Klaus Iohannis să atragă atenția Guvernului pentru că anumitor bugetari le-au scăzut salariile. Ministrul Muncii spune că doar salariile bugetarilor de lux au scăzut, pentru că existau situații aberante în care anumiți angajați de la stat aveau salarii chiar și de două ori mai mari decât al președintelui. 

"Astăzi ne-a certat domnul președinte Iohannis că am promis majorări de salarii, iar la unii le scad salariile. Păi haideți să îi explic președintelui Iohannis că poate nu i-au explicat consilierii dumnealui, de ce s-a ajuns la această situație. Domnului Iohannis și nu numai lui, și mie și miniștrilor, ne-au scăzut salariile anul acesta cu 40 %, pentru că noi am făcut o lege a salarizării care să corecteze sistemul de salarizare. Știați că există încă în România, bugetari care au salariul chiar și de două ori mai mare decât al președintelui României? Prin legeA salarizării, noi am specificat că începând de la data de 1 ianuarie, salariile acestor persoane să se reducă," a spus Olguța Vasilescu la România TV.

Ministrul Muncii spune că scăderea salariilor vizează 3% dintre bugetari, aceia care aveau salarii de lux. 

"Este vorba despre 3% dintre bugetari, acei bugetari de lux pe care nu mă așteptam să-i plângă președintele României, să fiu sinceră. În momentul în care vorbim despre directori de instituții diferite, dar care sunt totuși instituții ale statului și unul are salariu de 2700 de lei, iar altul de 12000 de lei, nu cred că este echitabil. De la 1 ianuarie, îi scade salariul. Încă o dată, nu mă așteptam ca președintele Klaus Iohannis să regrete scăderiile salariale pentru acești bugetari," a mai spus ministrul Muncii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel